Festivalyje „Žemėj Lietuvos 2018“ – autorinė muzika ir mintys apie Lietuvą

Festivalyje „Žemėj Lietuvos 2018“ – autorinė muzika ir mintys apie Lietuvą

Liepos 11-oji, kuri Jungtinių tautų organizacijai rekomendavus 1989 metais buvo paskelbta Pasaulio gyventojų diena, skirta susimąstymui apie žmonijos gimstamumo, mirtingumo, migravimo, išsilavinimo ir kitokias problemas.

Rytoj Klaipėdos istorijos, kultūros ir menų festivalio „Žemėj Lietuvos 2018“ programoje – Kristijono Lučinsko („Driezhas“ solo) muzikinės improvizacijos ir susitikimas su filosofu, rašytoju, publicistu, humanitarinių mokslų daktaru Arvydu Juozaičiu.

Garso dizainerio, muzikos kūrėjo ir atlikėjo Kristijono Lučinsko projektas „Driezhas“ susitikimo metu pristatys solinę programą, kurioje sodrūs, pulsuojantys atmosferinių garsų sluoksniai jungsis su Klaipėdos miesto garsovaizdžiu, birbynės solo bei vietomis kontrastuojančiais aštriais elektroakustiniais sąskambiais. Kristijono Lučinsko muzikos projektas „Driezhas“ šiemet švenčia kūrybinės veiklos 20-metį.

Jono Vaiškūno nuotr.

Sąjūdžio pradininkas, olimpietis Arvydas Juozaitis, prieš mėnesį viešam svarstymui pateikęs 12 valstybės politikos gairių, pavadinęs jas „Lietuva yra čia“, teigia: „Sparčiai mažėjantis mūsų Tėvynės gyventojų skaičius yra pasiekęs kritinę ribą, kurią artimiausiu metu galime peržengti (...) Žmogaus gyvenimas reikalauja ištikimybės žemei, tėvų ir protėvių žemei, tai pabrėžia Lietuvos Respublikos Konstitucijos preambulė (...) Švietimo sistema turi ugdyti ne kosmopolitinį žmogų, o pirmiausiai Tėvynės pilietį, atvirą pasaulio naujovėms (...) Lietuvos kultūra negali būti paversta vien eksperimentų erdve. Joje kaip aksioma turi būti išsaugotos mūsų tradicijos ir Dainų šventės, tautą per amžius gelbėjusi kūryba“.

Susitikime liepos 11 d. (trečiadienį) 17 val. Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje, kur skambės autorinė muzika ir mintys apie Lietuvą.

Projektą iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė, globoja Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka, apie renginius informuoja dienraštis „Vakarų ekspresas“, festivalį organizuoja VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder