Festivalis „Karklė 2020” pildo muzikinę eilutę: atvyksta JAV repo žvaigždė ir Lietuvos publikos numylėtiniai

Festivalis „Karklė 2020” pildo muzikinę eilutę: atvyksta JAV repo žvaigždė ir Lietuvos publikos numylėtiniai

Vos prieš keletą savaičių paskelbę pirmuosius festivalyje pasirodysiančius atlikėjus - amerikiečių kilmės muzikos prodiuserį ir reperį Y2K bei didžėjų iš Kosovo DJ Regard, „Karklės” organizatoriai nestabdo ir skelbia dar du muzikinę eilutę pildančius vardus. Tai - amerikietis reperis, hiphopo žvaigždė Denzel Curry ir 2019-ųjų Metų grupe M.A.M.O.S apdovanojimuose pripažinti lietuvaičiai – Antikvariniai Kašpirovskio Dantys.

Festivalyje didelis dėmesys šių laikų muzikos tendencijoms

Akivaizdu, kad šiais metais festivalis didelį dėmesį skiria vienai iš šiuolaikinių hiphopo srovių – trap‘ui, kuris itin mėgstamas tarp jaunesnės kartos atstovų. Kaip teigia festivalio organizatoriai, toks muzikinio žanro pasirinkimas nėra atsitiktinis: „Mūsų festivalis jau seniai garsėja kaip tas, kuriam pavyksta suvienyti skirtingų muzikos žanrų mylėtojus. Pasiūlydami įvairius formatus ir daugiaspalvį atlikėjų spektrą, tikime, kad taip patenkinsime daugelio klausytojų norus. Galų gale, juk festivalio šūkis teigia, kad „Karklė – tai vieta, kur svajonės visus suvienija“.

Tai, kad vieno iš naujai paskelbtų atlikėjų, amerikiečių reperio Denzel Curry pasirodymas festivalyje bus tikras svajonės išsipildymas, bylojo, ir išsyk po atlikėjo paskelbimo, plaukusios padėkos ir nuostabos žinutės už atlikėjo pakvietimą į festivalį.

Denzel Curry – maištaujantis talentas, savo vardą įrašęs į Jay-Z mėgstamiausiųjų sąrašą

      Amerikiečių repo žvaigždė Denzel Curry dar vaikystėje susižavėjo repo kultūra ir būdamas šeštoje klasėje, ėmėsi nuosekliai siekti tikslų šio muzikinio žanro plotmėje. Pirmoji „stotelė“, kurioje brendo D. Curry, buvo hiphopo grupė Raider Klan, kuri tramplinu į sėkmę buvusi ir kitoms JAV hipohopo megažvaigždėms. 2013 metais Denzel Curry atskilo nuo grupės ir ėmėsi solo karjeros – čia gimė ir debiutinis atlikėjo albumas Nostalgic 64, kuris buvo tik stipriu žingsniu į tolimesnę sėkmę dar keturiems atlikėjo albumams.

Denzel Curry kūryba – diktuojanti, drastiška ir maištaujanti – ne pasisakanti, o šaukianti prieš socialinę neteisybę, smurtą ir diskriminaciją. Atlikėjo pasirodymai – iki galo išpildyti ir meistriškai atlikti. Toks maksimalizmas atsispindi paties reperio gyvenimo filosofijoje: „Mano tikslas – įvaldyti kiekvieną muzikos stilių, pasirodymą ar muzikinį klipą, ir taip tiesiog tapti geriausiu“.

 

Denzel Curry - CLOUT COBAIN | CLOUT CO13A1N < https://youtu.be/tKAv7eOK2dg >

 

Dideli užmojai duoda rezultatus – praėjusiais metais, Denzel Curry vardas puikavosi prie muzikinio takelio , skambėjusio Oskaru apdovanotame animaciniame filme „Žmogus voras: į naują visatą“, atlikėjų,  o  megažvaigždė Jay-Z, metų pabaigoje sudarinėdamas savo TOP dainų sąrašą, įtraukė ir Denzel Curry kūrybą.

 

Antikvariniai Kašpirovskio Dantys – pažįstami-nepažįstami publikos numylėtiniai

Publikos numylėtiniai, scenos užkariautojai ar tiesiog „mažuliai“ – turbūt nėra Lietuvoje žmogaus (ar Venesueloje), kuris nežinotų Antikvarinių Kašpirovskio Dantų. O, jei  nutiktų taip, kad nežino, geriausias grupės pristatymas – jų pasirodymas. Daugiabriauniai ir originalūs tekstai, ryškiausių spalvų muzika, gyvi instrumentai, šokantys atlikėjų rankose ir pačių „kašpirovskių“ energija, kurios kiekis galėtų užpildyti vandenynus – nors sykį sudalyvavus šioje fiestoje, klausimų „Ar verta?“ neliks drauge su pirmais akordais.

 

Antikvariniai Kašpirovskio dantys – Mažulė < https://www.youtube.com/watch?v=Ig0XZFK8d2c>

 

Atrodytų, kad grupės dainos, tokios kaip „Į Venesuelą“, „Mažulė“, „Mangai“ ir kt. iki skausmo pažįstamos visiems grupėms fanams, tačiau kašpirovskių unikalumas pasižymi tuo, jog kiekvieno pasirodymo metu, pasitelkdami improvizacinius gebėjimus ir teatrališkumą, atlikėjai sugeba dainą, ir save pačius, atskleisti visai iš kitos pusės, toje pačioje scenos rampų šviesoje.

Grupės gebėjimas stebinti ir džiuginti publiką neliko nepastebėtas – tik ką praūžusiuose muzikos apdovanojimuose M.A.M.A, Antikvariniai Kašpirovskio dantys pelnytai buvo apdovanoti Metų grupės vardu. Toks statusas nepaprastai džiugina, tad galima neabejoti – ateinančią vasarą „kašpirovskių“ siautulys tikrai užvaldys „Karklės“ sceną!

 

Organizatoriai primena, kad dar šiandien (vasario 12 d.) iki pat vidurnakčio lankytojai turi paskutinę galimybę įsigyti pigesnių bilietų, o jau nuo kitos dienos bilietai brangsta.

Rugpjūčio 14 – 16 dienos dovanos vieną geriausių vasaros nuotykių, kuriame sudalyvauti privaloma tiek prisiekusiam festivaliautojui, nutrūktgalviškai šeimynai ar karjeristui, turinčiam vieną laisvą savaitgalį per metus. Dalyvių lauks ne tik populiariausi atlikėjai, banguojanti jūra ir saulėtas paplūdimys, bet ir aktyvios pramogos – tarp kurių krepšinio turnyras ir tradicija tapęs žygis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder