Festivalis "Grock IX" sugrįžta

Festivalis "Grock IX" sugrįžta

Kiekvienais metais vis garsiau skambantis festivalis turi savo veidą ir išskirtinius bruožus. Jaunimo muzikos festivalio "GROCK" tikslas - tęsti ir plėtoti pradėtus darbus, toliau kuriant ne tik vienkartinę galimybę, bet visą sistemą, suteikiančią galimybę muzikuojančiam, kūrybingam jaunimui save reprezentuoti scenoje.

Tai vienintelis tokio pobūdžio ir apimties renginys Klaipėdos regione. Lietuvos gretutinių teisių asociacijos dėmesys ir globa, pasaulinio masto muzikos instrumentų gamintojo firmos "ROLAND" įsteigtas pagrindinis 3450 Lt vertės prizas (antri metai iš eilės) pasako, jog festivalis jau peržengęs geografines miesto ribas.

Jis peržengęs ir muzikos ribas, nes kasmet festivalio rėmuose vyksta ne tik koncertai, jaunimo grupių konkursas "GROCK UOSTAS", meistriškumo pamokos, bet ir ketvirtą kartą vykstantis muzikinių fotografijų kokursas "GARSI AKIMIRKA" ir muzikinių ketureilių konkursas. Šiemet festivalis pasipuoš dar vienu svarbiu akcentu - norėdami paminėti ir padėkoti Klaipėdos mieste kuriantiems, koncertuojantiems ir organizuojantiems bus surengti "Klaipėdos muzikos apdovanojimai". Tad didysis festivalio tikslas - prisidėti prie Klaipėdos, kaip muzikuojančio miesto, kūrimo, suteikiant jaunimui saviraiškos ir savivertės pajutimo galimybes. Į festivalio organizacinę komandą kiekvienais metais įsitraukia didelis būrys vyresniųjų klasių moksleivių ir studentų.

Čia jie gauna ne tik organizacinių, komunikacinių įgūdžių, bet svarbiausia - pajunta, kad drauge galima keisti savo miestą, savo šalį aktyviai dalyvaujant veikloje.

Festivalis jau turi nuolatines, pagrindines koncertines erdves – I. Simonaitytės viešosios bilbliotekos ir KKKC kiemeliai, dalis renginių persikels į "Friedricho pasažo" kiemelį.

Kasmet ant festivalio scenų pabūvojo per 100 debiutuojančių ir jau patyrusių grupių ir atlikėjų. Praėjusiais metais koncertinę programą papildė grupė iš Portugalijos, šiemet laukiame svečių iš Latvijos. Plėsti tarptautinius ryšius - tai dar vienas uždavinys, kuris rodo festivalio vystymosi kryptį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder