Dvigubą elektroninės muzikos vakarėlį Karklėje kurs ir svečiai iš užsienio

Dvigubą elektroninės muzikos vakarėlį Karklėje kurs ir svečiai iš užsienio

Elektroninės muzikos gerbėjams festivalis „Karklė Live Music Beach 2018“ paruošė dvigubą šventę. Šiemet bus rengiami du visiškai skirtingi vakarėliai penktadienį ir šeštadienį.

Elektroninės muzikos scena šiemet vadinsis „Power Party Zone“. Joje pamatysime geriausius mūsų šalies didžėjus ir prodiuserius bei du užsienio atlikėjus.

Didžėjaus Tito Motuzo su kolega Justy sugalvota vakarėlių serija „Buitekas“ penktadienį kelsis į Karklę. Tai bus didžiausias kada nors vykęs serijos vakarėlis.

„Buitekas“ gimė Vilniaus bei Kauno „Anna Mesha“ klubuose. Didžėjai Justy ir Titas Motuzas šiuo vakarėliu siekia įrodyti, jog „buitekas“ nėra vien tik rūkymas prie gartraukio.

Čia Justy ir Titas pasirodys kartu su „Zakmina“, „Kandy Killers“, „Roe Deers“. Pagrindinėmis vakaro žvaigždėmis bus atlikėjas iš Venesuelos Alejandro Molinari bei visiems puikiai pažįstamas Manfredas.

Kaip pasakojo pats vakarėlio sumanytojas T.Motuzas, šios serijos išskirtinumas yra išskirtinė apranga.

„Ieškojome išskirtinės įdėjos, kažko, kas sudomintų į vakarėlius ateinančius žmones – taip gimė ryškaus „buitekiško“ dresskodo idėja. Tai rūbai, kuriais retas išdrįstų pasidabinti eidamas kitur. Grosime sau labiau būdingą lėtesnę, alternative-indie dance šokių muziką. Šis žanras šiuo metu yra vienas populiariausių tarp elektroninės muzikos mylėtojų Lietuvoje, tai įrodo daugybė sėkmingai veikiančių panašios muzikos vakarėlių Vilniuje bei kituose miestuose“, – sakė T. Motuzas.

Justy ir Titas Motuzas – tai Kaune ir Vilniuje įsikūrusio klubo „Anna Mesha“ rezidentai, kartu grojantys nuo 2015-ųjų. Šiuo metu jie atsakingi už „Buiteko“ vakarėlių seriją, išsiplėtusią ir už namų klubo ribų. Vaikinai – dažni festivalių, svarbiausių šalies klubų bei madingų vakarėlių svečiai. Justy garbingai atstovavo Lietuvai didžiausiame pasaulyje didžėjų konkurse „Burn Residency“ 2016-ųjų vasarą Ibizoje. Titas dienos metu kuria savo laidą vienoje iš didžiausiu šalies radijo stočių.

Pagrindinė vakaro žvaigždė – didžėjus ir prodiuseris Alejandro Molinari. Šokių muzikos gerbėjų mūsų šalyje itin mėgstamas kūrėjas. Gimęs Venesualoje, ilgą laiką gyvenęs Meksikoje jis neseniai persikėlė į elektroninės muzikos meką – Berlyną. Jo kūrybos stilių apima ritmai nuo post-punk iki old school techno. Beje, yra gandų, kad pasirodymo metu jis ketina ir padainuoti. Ar čia tik gandas, ar ne, sužinosime Karklėje.

Kito penktadienio vakaro herojaus – Manfredo, mūsų šalies šokių muzikos gerbėjams pristatinėti nereikia. Šiuo metu – tai ryškiausia elektroninės muzikos žvaigždė Lietuvoje. Pagrindinis klubo „Opium“ rezidentas, vakarėlių serijos „Smala“ krikštatėvis, grojantis populiariausiuose pasaulio klubuose bei festivaliuose. Manfredas praėjusiais metais pasirodė viename žinomiausių pasaulio festivalių „Burning Man“. 

Vakarėlyje pasirodys ir kylanti elektroninės muzikos žvaigždė – „Zakmina“. Jaunas didžėjus iš Tauragės, kuris jau dabar sėkmingai tiesia kelius į tarptautinę indie, dance, emb muzikos sceną. Berlyne išleisti jo takeliai sukasi tokių šokių muzikos grandų kaip Manfredas, Nick Warren, Haai ir kitų vakarėliuose.

Pašėlę vyrukai iš Vilniaus „Kandy Killers“ taip pat kels elektroninės muzikos paviljono stogą. Daugybės festivalių dalyviai, „Opium“ klubo rezidentai, kuriantys ir savo radijo laidą. Šiemet jų rengiamuose vakarėliuose grojo Sascha Funke, Moscoman, Zombies in Miami.

Prieš vidurnaktį į sceną žengs „Roe Deers“.  Tai – vilniečio muzikos prodiuserio Liudo Lazausko projektas. Pats muzikantas įvardijamas kaip vienas talentingiausių ir produktyviausių jaunosios kartos elektroninės muzikos kūrėjų Lietuvoje. Vien šiemet „Roe Deers“ išleido devynis kūrinius vienose iš populiariausių muzikos leidybinių kompanijų pasaulyje.

Šeštadienio atlikėjus ir vakarėlio koncepciją organizatoriai kol kas laiko paslaptyje, tačiau žada, kad netrukus ją paviešins. Užsimenama, kad antros festivalio dienos vakarėlis savo muzika ganėtinai skirsis nuo penktadienio, o pagrindine žvaigžde bus šiuo metu portalo beatport.com topo viršuje esantis muzikos kūrėjas iš užsienio.

Penktadienio (08.17) „Power Party Zone“ scena:

18:00 Zakmina
19:30 Kandy Killers
21:00 Justy & Titas Motuzas
22:30 Roe Deers
00:00 Alejandro Molinari
02:00 Manfredas

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder