„Dviese muzikoje“ – romantiška ir virtuoziška pianistų programa

„Dviese muzikoje“ – romantiška ir virtuoziška pianistų programa

Festivalis „Salve Musica“ prieš Kalėdas melomanams žada naują ir įdomią pažintį. Pirmąjį kartą Klaipėdos koncertų salės scenoje koncertuosiantys Dmitrijus Levkovichius (Ukraina–Kanada) ir Agnė Radzevičiūtė (Lietuva–Kanada) pradžiugins publiką romantišku ir virtuozišku fortepijoninės muzikos vakaru. Gruodžio 21 dieną, penktadienį, 18.30 val. įvyksiančio koncerto „Dviese muzikoje“ programoje skambės soliniai kūriniai fortepijonui bei duetai, atliekami pianistų poros keturiomis rankomis.

Ypatingu jautrumu, įtaigumu išsiskirianti pianistė Agnė Radzevičiūtė džiugina klausytojus „nuoširdžia ir prasminga“ interpretacija (7 meno dienos). Jos pasirodymai buvo transliuojami tiesiogiai iš Lietuvos nacionalinės filharmonijos ir Paryžiaus salių Mezzo TV kanalu, A. Radzevičiūtė yra daugelio tarptautinių konkursų laureatė ir prizininkė, Karalienės Mortos premijos laureatė, Fontainebleau festivalyje Prancūzijoje pelniusi Prix de Piano apdovanojimą.

Agnė Radzevičiūtė debiutavo užsienyje būdama tik dešimties metų koncertinio turo Šveicarijoje metu. Nuo tada ji koncertavo Belgijoje, Izraelyje, JAV, Kanadoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Suomijoje, Vokietijoje. Pianistė grojo kartu su Lietuvos kameriniu, Kauno simfoniniu, Šv. Kristoforo kameriniu, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos, Chagrin Valley Studio (JAV) ir kitais orkestrais.

A. Radzevičiūtė su pagyrimu baigė Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą. Nuo 2011 m. pianistė gyvena Niujorke (JAV), kur įgijo bakalauro ir magistro laipsnius Manhattano muzikos mokykloje (konservatorijoje).

Dmitrijus Levkovichius yra koncertavęs ne vienoje pasaulinio garso scenoje: Frankfurto Senojoje operoje, Berlyno filharmonijos didžiojoje salėje, Maskvos konservatorijoje, Pekino nacionaliniame menų centre, Eliziejaus laukų teatre Paryžiuje, Varšuvos filharmonijoje, Sankt Peterburgo Marijos teatro koncertų salėje, ir Niujorko Carnegie Hall. Pianistas grojo su Klivlendo, Dresdeno filharmonijos, Kinijos nacionaliniu, Gulbenkian, Frankfurt HR Radio, Sankt Peterburgo Marijos teatro, Slovakų filharmonijos ir kitais orkestrais. Dienraščio Frankfurter Allgemeine Zeitung muzikos apžvalgininkas rašė apie jo „neeilinį meninį rafinuotumą“, o žurnalas American Record Guide pažymėjo, kad atlikėjas „suvokia muziką kur kas geriau, negu dauguma jaunų pianistų“, o jo kuriama muzika, pasak interneto leidinio Broad Street Review, pasižymi „širdimi išjaustomis melodijomis ir ryškiomis emocijų bangomis“.

Ukrainiečių kilmės dabar Kanadoje reziduojantis pianistas ir kompozitorius  studijavo kompoziciją Curtis muzikos institute, o fortepijono žinias gilino Klivlende pas garsų pianistą ir pedagogą Sergėjų Babajaną. Jis yra daugiau nei 15 tarptautinių konkursų nugalėtojas, dažnai pelnantis ir publikos simpatijų ar specialiuosius prizus. Tarp svariausių laimėjimų ­– bronzos medalis prestižiniame Ginos Bachauer pianistų konkurse JAV, German Piano Award ir kt.  Už 2016 m. išleistą S. Rachmaninovo 24 preliudų įrašą D. Levkovichius pelnė ne tik tarptautinį kritikų pripažinimą, bet ir International Classical Music Award nominaciją.

„Menas prasideda ten, kur baigiasi įgūdžių demonstravimas. Menas – tai galutinis rezultatas, kuris pakylėja savo tikruoju grožiu ir tobulumu“, – viename interviu sakė pianistas. Kviečiame paklausyti  virtuoziško pianistų muzikavimo ir būti pakylėtais!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder