Dvasinei bendrystei kvies daugiabalsės muzikos koncertai

Dvasinei bendrystei kvies daugiabalsės muzikos koncertai

Šį penktadienį ir šeštadienį klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į dar vieną kalėdinių koncertų ciklą „Šventinis linkėjimas“ - dvasinės šviesos ir bendrystės jausmo pripildytus koncertus buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje.

Gruodžio 14 d. 17 val. kalėdinės muzikos koncerte dainuos Klaipėdos mišrus choras „Cantare“ (koncertmeisteris Ramūnas Baršauskas), o gruodžio 15-osios vakarą tuo pačiu metu į kalėdinių giesmių vakarą kviečia svečiai iš sostinės – Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis „Adoremus“ (vadovė Renata Kreimerė).

„Dažnai pabambame, kad Klaipėdos centrą apleido žmonės. O ko jiems čia eiti, jeigu niekas nevyksta? Taip kilo mintis, kad reikia sukurti pretekstą miestiečiams ateiti į istorinę miesto dalį“, - sakė koncertus uostamiesčio bendruomenei dovanojantis ilgametis kalėdinių - naujametinių renginių organizatoriaus VšĮ „Klaipėdos šventės“ draugas Algirdas Aušra.

Koncertų mecenatas save juokais vadina „suinteresuotu asmeniu“, pridurdamas, kad jo interesas – kad Klaipėdos kultūrinis gyvenimas neapsiribotų vien prekybos centrais. A. Aušra yra ir kitos iniciatyvos autorius. Gruodžio 15 d., šeštadienį, 12 val., Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Karinės jūrų pajėgos kviečia į tradicinį, jau 17 – ąjį, prieškalėdinį susibūrimą skanauti žuvienės ir kareiviškos košės.

Uostamiesčio verslininkas sakė turįs troškimą, kad prieškalėdiniu laikotarpiu Klaipėda šurmuliuotų kaip garsieji Europos Advento turgūs ar kalėdinės mugės. Todėl į renginius buvusioje Šv. Jono bažnyčios vietoje ir Teatro aikštėje kviečiami visi, kam nesvetimas noras pabūti su kitais geros valios bendruomenės žmonėmis, pabendrauti.

Dar vienas kalėdinių koncertų buv. Šv. Jono bažnyčios aikštėje partneris - Klaipėdos evangelikų liuteronų parapija, kuri vakarinių koncertų gruodžio 14 ir 15 dienomis klausytojus vaišins kava, arbata, parapijos moterų keptais gardėsiais ir kvies pagal galimybes savo auka prisidėti prie buvusios Šv. Jono bažnyčios atstatymo.

Beje, gražus sutapimas - rytoj Klaipėdos kultūros fabrike vyks ir Šv. Jono bažnyčios atstatymo projektinių pasiūlymų bei sklypo Turgaus g. 24, Klaipėdoje, detaliojo plano keitimo koncepcijos pristatymas. Į ją kviečiami visi, kam rūpi šis istorinio tęstinumo projektas - Šv. Jono bažnyčios atstatymas. Pranešimą apie buvusios Šv. Jono bažnyčios istorinę vertę ir reikšmę Klaipėdai skaitys dr. Vasilijus Safronovas, bažnyčios projektinius architektūrinius sprendimus pristatys architektas Aurimas Širvys.

***

Informaciją apie visus Klaipėdos kalėdinius – naujametinius renginius galima rasti www.klaipedossventes.lt, https://www.facebook.com/klaipedossventes, taip pat lankstinukuose – programėlėse, kurie nemokamai platinami miesto viešosiose vietose – kavinėse, Turizmo informacijos centre, prekybiniuose nameliuose Teatro aikštėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder