Dirigentas Vytautas Lukočius: atskleisime, kaip gali skambėti romansai

Dirigentas Vytautas Lukočius: atskleisime, kaip gali skambėti romansai

Jau kitą savaitę prasidės naujausio Gyčio Paškevičiaus turo „Romansai“ kelionė po didžiųjų Lietuvos miestų arenas. Kartu su dainininku programą rengia dirigentas Vytautas Lukočius, orkestras „Vilnius Sinfonietta“, rusų folkloro kolektyvas „Arinuška“, ritmo grupė ir Metų instrumentalisto vardą pelnęs gitaristas Aleksandr Ten.

Dviejų dalių koncerte klausytojai turės galimybę pajusti ir senojo, autentiško romanso skambesį, ir mėgautis šiuolaikiškai aranžuotomis melodijomis, kurių autorius – projekto muzikos vadovas ir dirigentas Vytautas Lukočius.

„Rusiškas romansas mane lydi nuo studijų laikų. Tai – subtilus, gilus ir neišsenkantis žanras. Aranžuojant muzikos kūrinius televiziniams projektams dažniausiai spaudžia laikas ir tenka dirbti itin greitai. Džiaugiuosi, kad šį kartą turėjau pakankamai laiko įsigilinti į šį grynuolišką žanrą. Šiuo projektu stengsimės atskleisti ir parodyti, kiek įvairių skambėjimo formų gali turėti romansai: nuo autentiško, intymaus ir betarpiško kalbėjimo, iki plataus, orkestro spalvų prisodrinto skambesio” – kalbėjo dirigentas.

Su tokiomis Lietuvos ir užsienio žvaigždėmis kaip Virgilijus Noreika, Demis Rousso, Serj Tankian koncertavęs orkestras su Lietuvos publikos numylėtiniu Gyčiu Paškevičiumi bendrą projektą rengia pirmą kartą, tačiau kolektyvo vadovas neslepia, jog mielai bendradarbiautų ir ruošiant lietuviškų kūrinių programą.

„Yra tokia visiems puikiai žinoma Gyčio Paškevičiaus daina „Mano kraštas“, kuri yra absoliutus hitas, peržengęs koncertų salių ribas ir atliekamas Lietuvos dainų šventėse. Turiu svajonę, kad kada nors „Mano kraštą“ Dainų šventėje padainuotų ir pats Gytis“ – prisipažino Vytautas Lukočius.

Naujausios Gyčio Paškevičiaus programos „Romansai“ turo koncertai įvyks kovo 7 d. Švyturio arenoje Klaipėdoje, kovo 8 d. Šiaulių arenoje ir kovo 15 d. Pramogų arenoje Vilniuje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder