Dešimt metų vienatvės sutilps į 30 "Atikos" lyderio koncertų

Dešimt metų vienatvės sutilps į 30 "Atikos" lyderio koncertų

Jau šių metų lapkritį prasidės du mėnesius truksiantis Dariaus Žvirblio ir jo naujos grupės koncertinis turas, kuris bus vienas iš ambicingiausių per visą legendinio muzikanto karjeros istoriją: mažiau nei per du mėnesius numatyta 30 koncertų. Grupė apsilankys Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Utenoje, Ukmergėje, Tauragėje, Jonavoje, Telšiuose, Plungėje, Molėtuose, Elektrėnuose, Kaišiadoryse, Kėdainiuose, Biržuose, Anykščiuose, Kretingoje, Gargžduose, Skuode, Rietave bei Šilalėje. Koncertų metu, kaip visuomet, bus galima išgirsti tiek senų, puikiai „ATIKOS“ gerbėjams pažįstamų, tiek ir naujesnių, tačiau ne ką prastesnių kūrinių, prisodrintų įdomiais, kartais netikėtų instrumentų garsais.

Scenoje su Dariumi Žvirbliu pasirodys buvęs bendražygis ir „ATIKOS“ gerbėjams puikiai pažįstamas Michailas Denisenko (perkusiniai instrumentai), taipogi talkins ir nauji, o kai kam ir ne kartą matyti veidai – Kostas Radlinskas (bosine gitara grojęs grupėje „Airija“) bei Saulius Kuzma (muzikantas-instrumentalistas, šiuo metu muzikuojantis kartu su „Sadūnais“). Koncertų metu grupės garsu rūpinsis profesionalus garso operatorius Andrius Čaplikas, dirbantis su tokiomis grupėmis kaip „Arbata“ ir „Liūdni slibinai“.

Koncertinio turo metu bus pristatomas naujas – paskutinis jau nebeegzistuojančios grupės „ATIKA“ albumas „Dešimt metų vienatvės“. Albume – gerai žinomos, bet dar oficialiuose įrašuose nepublikuotos dainos, bei kelių dainų negirdėtos versijos iš grupės archyvo, viena jų – „Iš Geto Nr. 3“ baigta tik šių metų rudenį, buvusios grupės nariams savo partijas įrašinėjant Zarasuose, Kretingoje ir Vašingtone. „Dešimt Metų Vienatvės“ – tai 2003 – 2013 metų kūrybinį laikotarpį atspindintis, dešimties dainų rinktinis albumas, pasak D.Žvirblio – lyg istorinis grupės dokumentas. Čia esama ir pačių pirmųjų studijinių grupės bandymų: 2003 m. įrašyta „Tu Esi (Ir Šito Gana)“, „Ji Pabučiuos“ versija su styginiais ir vaikų choru. Albume taipogi skamba keturi kūriniai, įrašyti albumui „Himnai Ir Vėliavos“, tačiau į jį neįtraukti, tarp jų ir neskelbtas dainos „Cezario Pjūvis“ studijinis įrašas, „Amerika Toli“, taip pat du „ATIKAI“ nebūdingi instrumentiniai kūriniai, vienas jų – skirtas tragiško likimo mergaitei – „ATIKOS“ gerbėjai Sabinai, kitas – gitaristo Geistauto Špogio „Barokinis“. Albumo viršelį puošia fotomenininkės Vilijos Visockienės darbai.

Darius Žvirblis ir jo naujos grupės nariai savo gerbėjams koncertų metu žada jaukią, kamerinę atmosferą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder