Choras "Klaipėda" dovanoja nostalgišką koncertą

Choras "Klaipėda" dovanoja nostalgišką koncertą

"Jaunieji atlikėjai iš jų galėtų pasimokyti rimto požiūrio į meninį-visuomeninį darbą, žodžio laikymosi, meilės muzikai ir pareigos jausmo", - sakė Žvejų rūmų mišraus choro "Klaipėda" vadovas ir dirigentas Kazys Kšanas apie solistus Andrių Bielskį ir Stasį Šniukštą, kurių garbei, minint abiejų jubiliejus, lapkričio 9 d., 18 val., KU Menų fakulteto koncertų salėje įvyks koncertas.

"Klaipėdos choras", tęsdamas buvusios Liaudies operos teatro, kuris kitąmet švęs 60 metų jubiliejų, tradicijas, nepamiršta ir jo veteranų, dainavusių drauge su garsiausiais šalies solistais. Kolektyvo vadovas K. Kšanas sakė, jog žmonės, kurių garbei skirtas koncertas, yra nusipelnę gilios pagarbos.

Klaipėdos universiteto Gamtos ir matematikos mokslų fakulteto profesorius habilituotas daktaras Andrius Bielskis nuo 1965 m. yra atsidavęs ne tik mokslui, bet ir menui. Nepamirštami pagrindiniai jo vaidmenys Verdžio "Traviatoje", J. Štrauso "Čigonų barone", Donicečio "Meilės eliksyre", Miliokerio operetėje "Vargšas studentas", "Hofmano pasakose". Skynęs pergales vokalistų konkursuose "Sidabriniai balsai", atlikėjas ir dabar dalyvauja koncertuose, neretai įvairiomis progomis gieda solo Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

Klaipėdos universiteto Gamtos ir matematikos fakulteto profesorius Stasys Šniukšta, šiais metais švenčiantis 80 metų sukaktį, į Klaipėdos Liaudies operą atėjo taip pat nuo jos įkūrimo pradžios, daugelyje operų, operečių ir miuziklų dainavo pagrindines baritono partijas, ypač jo vaidmenys žiūrovams įsiminė iš komiškų operų bei operečių. Kolegos apie profesorių atsiliepia kaip apie labai šiltą, simpatišką žmogų, o jo vokalinį bei aktorinį meistriškumą gyrė operos grandas Virgilijus Noreika.

Koncerte, kuriame dainuos abu garbūs scenos veteranai, skambės garsiausių pasaulio ir lietuvių kompozitorių Alvido Remesos, Aleksandro Kačenausko, Cezario Biksio kūriniai. Dainuos solistai Audronė Levickytė, baritonas Mindaugas Gylys ir kiti. Koncertmeisterė - Miglė Mosėnienė, vakarą ves aktorė Regina Šaltenytė. Įėjimas nemokamas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder