Burių pakėlimo šventėje - Ovidijaus Vyšniausko koncertas

Burių pakėlimo šventėje - Ovidijaus Vyšniausko koncertas

Atgimęs Klaipėdos miesto simbolis burlaivis "Meridianas" šį šeštadienį, gegužės 13 d., 12 val., jau ketvirtą kartą kels bures ir skelbs sezono pradžią.

Šį kartą klaipėdiečių ir miesto svečių pamėgtą tradicinę šventę nuspalvins nemokamas Lietuvos muzikos scenos grando Ovidijaus Vyšniausko koncertas, kurio scena taps "Meridiano" denis, o žiūrovų susirinkimo vieta - Dangės upės krantinė priešais burlaivį.

Neseniai šis atlikėjas buvo surengęs itin sėkmingą jubiliejinį koncertų turą didžiosiose šalies arenose - vienas iš koncertų vyko ir Klaipėdos "Švyturio" arenoje. Dar vieną unikalią progą šį šeštadienį gyvai išgirsti O. Vyšniauską klaipėdiečiams dovanoja kartu su burių pakėlimu savo veiklą atnaujinantis "Meridiano" restoranas.

Naują sezoną šis restoranas pasitinka su reikšmingais pasikeitimais virtuvėje, kuriai nuo šiol vadovauja garsus Lietuvos virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius.

Pirmosios šalyje televizinės kulinarinės laidos "Roberto receptai" vedėjas, daugiau nei 40 metų darbo įvairiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose stažą turintis R. Ščesnavičius kurti laive įrengtame restorane specialiai atvyko iš Kauno.

"Gavęs pasiūlymą pirmiausiai nieko daug nežadėdamas atvažiavau apžiūrėti "Meridiano". Šis burlaivis mane sužavėjo, padarė įspūdį puikiai įrengtas restoranas, virtuvė, tad nusprendžiau imtis čia darbo", - sako virtuvės maestro, turintis patirties tiek nuosavame restoranų versle, tiek kaip kviestinis šefas bei įvairių kulinarinių šou rengėjas.

Jo kuriama "Meridiano" restorano koncepcija ir meniu neapsiribos kuria nors viena griežta virtuvės kryptimi.

"Man labai svarbi kūrybinė laisvė ir galimybė gaminti patiekalus derinant įvairius stilius, ingredientus bei išgaunant ryškius, puikius skonius, o ne aklai laikantis tam tikrų apibrėžtų standartų", - savo vertybėmis virtuvėje dalijasi R. Ščesnavičius.

Įvertinti šefo Roberto kūrybą "Meridiano" restorane klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės jau nuo šio šeštadienio. Darbo dienomis restorane bus tiekiami verslo pietūs, savaitgaliais skambės gyvo garso muzika. Nuo kitos savaitės "Meridiano" viršutiniame denyje tradiciškai pradės veikti lauko kavinė.

Naują sezoną su pokyčiais pasitinka ir burlaivį valdantis Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio "Meridianas" paramos fondas. Jo direktorius Aloyzas Kuzmarskis su šeima nuo šiol yra vienintelis fondo dalininkas. "Friedricho pasažo" savininkas Aidas Kaveckis šį pavasarį iš fondo pasitraukė.

"Gavau pasiūlymą įsigyti likusią fondo dalį ir apsisprendžiau priimti šį iššūkį, nes žinau, kad Klaipėdai ir klaipėdiečiams tai yra svarbus simbolis ir jis turi ne tik puošti miestą, bet ir tarnauti visuomenei, priimti ekskursijas, sutuoktuves ar krikštynas ant denio, reprezentacinius miesto ir kitus renginius", - sako A. Kuzmarskis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder