Atkreipė dėmesį į vaikus su širdies negalia

Atkreipė dėmesį į vaikus su širdies negalia

Gruodžio 12d. Klaipėdos Luxor Vaiko Širdies Asociacija suorganizavo labdaros renginį – aukcioną ,,Kad plaktų VAIKO ŠIRDIS”. Į šį gražų renginį, skirtą atkreipti dėmesį į vaikus su širdies negalia susirinko per 100 žmonių. Pranciškonas vienuolis br. Bernardas skaitė savo poeziją, laimino ir ragino aukoti. Neatlygintinai koncertavo visi renginio atlikėjai. Įspūdingą koncertą padovanojo Klaipėdos muzikinio teatro solistai M. Rojus ir L. Ramelienė, R. Difartas, dainuojamosios poezijos duetas Ž. Adomaitienė ir L. Kašėtienė, bardas A. Nausėda, saksofonistas S. Stalmokas. Režisierė D. Kanclerytė pristatė vieną gražiausių savo filmų ,,Vaiko širdis”. Organizatorius džiugina tai, kad visi, kas prisidėjo prie šio labdaros vakaro – dirbo neatlygintinai.

Aukcione buvo išstatyti trys D. Valančienės, du I. Zubernienės paveikslai bei kalvio Eitaro Pokvyčio autorinis darbas - krėslas. Vaiko širdies asociacija renginio metu apdovanojo ir patį autorių, suteikdama Eitarui Pokvyčiui asociacijos Garbės nario vardą.

Buvo paskelbta, kad krėslą įsigijęs aukciono dalyvis įgis ,,2012m. AUKSINĖS VAIKO ŠIRDIES” vardą. Šis įspūdingas krėslas parduotas už 3600Lt. Tai brangiausiai aukcione parduotas darbas. ,,Didžiuojamės ir labai džiaugiamės, kad šįs titulas atiteko Dainai Bosas. D. Bosas aukcione įsigijo dar du paveikslus, šitaip išreikšdama nuoširdų palaikymą ir paramą Vaiko širdies asociacijos veiklai”, - sako asociacijos prezidentė Daiva Jonauskienė.

Labdaros renginio metu buvo paaukota 16 180Lt, kurie bus skirti Vaiko širdies asociacijos veiklai. Buvo renkamos aukos mažai mergaitei Ugnytei iš Vilniaus. Už jos darbo atvirutes surinkti pinigai 410 Lt atiteks jos poreikiams. Nudžiugino UAB Interlux dovana - kraujo krešumo analizatorius, kuris labai padės vaikams nugalėti nuolatinę įtampą ir baimę, nes nebereikės kraujo imti iš venos, užteks iš pirštelio. Kamilė iš Kretingos raj.,yra išgyvenusi tris sudėtingas širdies operacijas. ,,Mergaitei nuolat teks daryti kraujo tyrimus, todėl jos savijauta tikrai pagerės ”- džiaugėsi daugiavaikė mama Reda Pilibaitienė. Visas UAB Interliux kolektyvas palinkėjo vaikams laimingos vaikystės. Nuspręsta dovanotą prietaisą nuvežti į Kretingos ligoninę kardiologei J. Rapalienei. Daktarei perduotas prietaisas sudarys galimybę juo pasinaudoti ir daugiau vaikučių.

,,Džiaugiamės sulaukę visuomenės dėmesio. Galėsime planuoti ateities darbus, vykdyti veiklą, padėti vaikams. Tai pirmasis Vaiko širdies asociacijos organizuotas labdaros renginys, tačiau planuojame rengti kasmet”, - sakė prezidentė D. Jonauskienė.

Vienuolio pranciškono br. Bernardo poezijos knygas Aukcione įsigijo Sonata Zubienė, bei Violeta Miliuvienė, Daivos Valančienės paveikslus įsigijo - verslininkai Jurijus Syrik, bei Dangiras Samalius.

Aukcione paveikslą įsigijusi Sonata Zubienė visus maloniai nustebino, jį įteikdama prezidentei D. Jonauskienei. ,,Linkiu sėkmės asociacijos veikloje”-, dovanodama įsigytą darbą neslėpė džiaugsmo ir pati S.Zubienė.

Vaiko širdies asociacija yra ne pelno siekianti organizacija, veikianti labdaros pagrindais, vykdanti veiklą visoje Lietuvoje, padedanti vaikams, gimusiems su įgimtomis ir įgytomis širdies ydomis, po širdies operacijų. Vaiko širdies asociacija yra oficiali tarptautinės organizacijos ECHDO (European Congenital Heart Disease Organization) narė.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder