Atidaryta Budos relikvijų paroda

Atidaryta Budos relikvijų paroda

Klaipėdos koncertų salėje atidaryta viena išskirtiniausių pastarojo meto parodų uostamiestyje - Budos bei kitų budizmo mokytojų relikvijų paroda "Maitrėjos meilės ir gerumo turas". Beje, ši paroda į uostamiestį atkeliavo pirmą kartą ir bus eksponuojama tik keletą dienų, iki sekmadienio vakaro.

"Parodoje žmonės gali pamatyti apie tūkstantį budistinių relikvijų, kurių pačios svarbiausios - budismo pradininko Budos Šakjamunio, gyvenusio prieš 2,5 tūkst. metų, relikvijos", - pasakojo šios parodos Lietuvoje iniciatorė Nijolė Gabija Wolmer.

Relikvijos - tai skirtingų dydžių, atspalvių, struktūrų perlo formos kristalai, kurie randami pelenuose, kremavus aukštą realizacijos lygmenį pasiekusius budizmo mokytojus. Budistai tiki, kad minėti kristalai išlaiko dvasinio mokytojo savybių energiją bei yra fizinis įrodymas, kad mokytojas prieš mirtį iš tiesų realizavo atjautos, išminties ir kitas dorybes.

"Ar jums teko girdėti, kad tokios brangenybės, relikvijos būtų randamos paprastų žmonių sudegintuose palaikuose", - pridūrė N. G. Wolmer.

Brangi ir išskirtinė šventų Budos bei kitų budizmo mokytojų relikvijų kolekcija keliauja po pasaulį nuo 2001 m. Lietuvoje ji jau trečią kartą, bet į Klaipėdą atkeliavo pirmąsyk.

N. G. Wolmer pažymėjo, kad tai esama išskirtinės galimybės vienoje vietoje pamatyti tokią didelę Budos bei kitų budizmo mokytojų relikvijų kolekcija. Juolab kad šios relikvijos netolimoje ateityje vėl bus paslėptos nuo žmonių akių, tiksliau - sudėtos šiuo metu Indijoje statomą į 152 metrų aukščio Budos Maitrėjos statulą. Pagal budistų Šventraščius, Maitrėja yra ateities Buda, kuris atneš meilės ir gerumo Mokymą pasauliui.

"Sakoma, kad savo akimis pamatyti šias relikvijas - tai didelė likimo dovana žmogui. Tai tas pats, kas ir pačiam sutikti Budą", - pasakojo parodos organizatorė.

Beje, Budos bei kitų budizmo mokytojų relikvijos parodos metu lankytojai gali dalyvauti ir specialioje palaiminimo ceremonijoje, kurios metu relikvijos yra švelniai uždedamos ant lankytojo galvos ir jis yra asmeniškai palaiminamas budistų vienuolio.

Paroda "Maitrėjos meilės ir gerumo turas" yra nemokama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder