Aptarti Karklės festivalio planai

Aptarti Karklės festivalio planai

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija bei atsakingos tarnybos antradienį iš esmės pritarė, kad ateinančią vasarą, rugpjūčio 17-19 dienomis, Karklėje būtų surengtas tradicinis muzikos ir menų festivalis „Karkle Live Music Beach“.

Pagal galiojančią tvarką, leidimas renginiui gali būti išduodamas likus 3 mėnesiams iki jo, tačiau festivalio organizaciniai darbai prasideda kur kas anksčiau, todėl organizatoriams jau dabar būtina žinoti įvairių institucijų pozicijas šiuo klausimu, kad galėtų planuotis darbus.

Gruodžio 12 d. Klaipėdos rajono savivaldybėje surengtame pasitarime kartu buvo aptartas bei įvertintas praėjusių metų renginys, organizatorių įsipareigojimų vykdymas ir kt.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai teigimai įvertino praėjusios vasaros Karklės festivalio organizatorių pastangas užtikrinti saugumą ir viešąją tvarką. Buvo atkreiptas dėmesys į kasmet tobulėjantį festivalio apsaugos tarnybos darbą, jos prisidėjimą prie viešosios tvarkos palaikymo bei profesionaliai atliktus prevencinius veiksmus, siekiant užkirsti kelią galimiems incidentams.

Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius savo ruožtu patvirtino, jog, nepaisant to, kad praėjusios vasaros festivalis pritraukė apie 12 tūkstančių žmonių, žala Karklės gamtai, pajūrio ruožui nebuvo padaryta. Todėl direkcija nemato problemų, kad muzikos festivalis šiame unikaliame gamtos prieglobstyje vyktų ir toliau. Tiesa, parko direktorius iškėlė sąlyga, kad organizatoriai pasirūpintų garso ribojimu poilsio valandomis.

Problemų dėl festivalio neįžvelgė ir Kretingalės seniūnija, pateikusi raštą, kuriuo pritarė jo organizavimui.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė savo ruožtu pasidžiaugė, kad tokio masto renginys vyksta būtent Klaipėdos rajone bei išreiškė viltį, jog tradicija tęsis.

Pasitarime taip pat dalyvavo ir Karklės bendruomenių atstovai. Kaimo gyventojų nuomonės „už“ ir „prieš“ festivalį pasiskirstė daugmaž po lygiai. Vienos iš bendruomenių nariai buvo suabejoję galimybe ir toliau festivalį rengti Karklėje ir šią abejonė išdėstė raštu organizatoriams, kurie savo ruožtu pateikė savo argumentus bei įsipareigojimus.

Galiausiai pasitarimo dalyviai konstatavo, kad Karklės festivalis gali ir turi įvykti, organizatoriams, kaip ir kasmet, prisiimant tam tikrus įsipareigojimus dėl galimos žalos gamtai, gyventojų turtui atstatymo, skiriant lėšų Karklės kaimo infrastruktūros plėtrai bei glaudžiai bendradarbiaujant su visomis specialiosiomis tarnybomis ir Klaipėdos rajono savivaldybe.

Organizatoriams buvo palinkėta panaudoti sukauptą patirtį bei pasimokyti iš klaidų praėjusiuose renginiuose, patobulinti organizacinę struktūrą ir užtikrinti prisiimamų įsipareigojimų vykdymą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder