Alvido Remesos kūryba keliauja per Lietuvą

Alvido Remesos kūryba keliauja per Lietuvą

Taip jau sutapo, kad kompozitorius Alvidas Jeronimas Remesa, švęsdamas gimtadienio jubiliejų, kartu mini ir kūrybos 40 - metį, rengdamas koncertus įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Šeštadienį galingas koncertas buvo surengtas Pakutuvėnų parapijos angare.

Koncerto pasiklausyti suplūdo šimtai žmonių ne tik iš Kretingos, Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, bet ir užsienio. Alvidas Remesa sukūrė per 100 įvairaus žanro kūrinių - pradedant dainomis ir baigiant simfonijomis bei scenine muzika.

Reikšmingiausią kompozitoriaus kūrybos dalį sudaro religiniai opusai. Kompozitorius studijavo teologiją, gilinosi į bažnytinės muzikos istoriją, muzikos liturgiją, grigališkąjį choralą. 1990-2002 metais ėjo vargonininko pareigas Kretingos pranciškonų vienuolyno bažnyčioje. Taip pat kompozitorius dirba muzikos terapijos srityje. Ypač subtili ir išraiškinga yra jo kamerinė muzika. Tarp populiariausių Alvido Remesos kūrinių - "Septyni Kristaus žodžiai" klarnetui bei "Stigmos" fortepijonui.

Šeštadienį Pakutuvėnų parapijos angare A. Remesos kūrinius atliko Klaipėdos muzikinio teatro simfoninis orkestras, choras ir solistai. Už dirigento pulto stovėjo Klaipėdos kultūros magistras Stasys Domarkas.

Kaip ir priklauso tokiuose koncertuose, jubiliatas ir atlikėjai buvo apipilti gėlėmis, buvo perskaityti Lietuvos kultūros ministro ir Kompozitorių sąjungos pirmininko sveikinimai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder