2018 metų Karklės festivalis: aiški data ir pirmieji atlikėjai

2018 metų Karklės festivalis: aiški data ir pirmieji atlikėjai

Nuo šiandien, gruodžio 14 d., pradedami platinti bilietai į vieną didžiausių ir žinomiausių muzikos bei menų festivalių Lietuvoje - „Karkle Live Music Beach-2018“, kuris vyks rugpjūčio 17-19 dienomis.

Ta proga festivalio organizatoriai skelbia pirmąjį atlikėjų sąrašą, kuriame yra užburianti šveicarų grupė „Kadebostany“, britas „Beardyman“, viena geriausių Lietuvos roko grupių „Colours of Bubbles“, „Radistai“ su kviestinių atlikėjų projektu, kitos grupės ir atlikėjai.

Šis sąrašas bus pildomas ir skelbiamas per kelis kartus, tačiau nekantriausieji jau šiandien gali šturmuoti bilietų prekybos portalą Tiketa.lt, nes pirmiesiems 500 bilietų taikoma speciali kaina – 35 eurai visoms trims festivalio dienoms plius mokesčiai. 

Publika nenusisuko

Nuo 2010 metų rengiamas vienintelis Lietuvoje festivalis ant jūros kranto „Karkle Live Music Beach“ labai greitai progresavo tiek kokybiniu, tiek kiekybiniu atžvilgiu ir išaugo į didžiulį renginį, kuriame koncertavo tokios pasaulinės žvaigždės, kaip „Rudimental“, „Marlon Roudette“, „Example“, „GusGus“, VÖK, HIM ir daugelis kitų, o taip pat praktiškai visi populiariausi Lietuvos atlikėjai.

Tiesa, 2016 m. festivalis dėl nenumatytų sunkumų buvo priverstas padaryti pauzę ir tais metais neįvyko, tačiau su trenksmu atgimė šiemet.

„Šią vasarą renginyje sulaukėme apie 12 tūkstančių žiūrovų. Tai optimalus skaičius gamtiniu požiūriu jautriai pajūrio teritorijai, kurioje vyksta festivalis. Džiugu, kad atsirado investuotojų ir po metų pertraukos festivalis vėl galėjo įvykti, - sako organizatoriai. - Kaip ir buvome skelbę, praėjusios vasaros renginyje buvo galima apsilankyti su 2016 m. pirktais bilietais. Labai džiaugiamės, kad publika nenusisuko ir praktiškai visi, kas buvo įsigiję bilietus 2016-aisiais, juos panaudojo šiemet ir dalyvavo festivalyje“.  

Organizatorių duomenimis, dar yra likę nepanaudotų bilietų, pirktų 2016 metais. Juos dar bus galima panaudoti 2018 metų renginiui. Tam bilietų savininkai turėtų iki 2018 metų sausio 15 d., atsiųsti bilietų kopijas organizatoriams elektroniniu paštu [email protected] ir jie bus pakeisti naujais.

Dalis pajamų iš bilietų prekybos tradiciškai bus skiriama Karklės kaimo infrastruktūrai gerinti, jo bendruomenėms ar konkretiems projektams įgyvendinti.

Festivalio vertybės išlieka

Muzikinių žanrų atžvilgiu Karklės festivalis visada buvo labai įvairus, savo vietą festivalio scenose turėjo tiek roko, tiek elektroninė ar šokių muzika. Tiesa, pastaraisiais metais kiek daugiau dėmesio sulaukdavo būtent elektroninė šokių muzika, kurią iš populiariausių Europos naktinių klubų „atveždavo“ žinomi didžėjai.

Ateinančios vasaros festivalyje, anot organizatorių, muzikinių žanrų jėgų balansas turėtų pakrypti gyvai atliekamos muzikos naudai. Bus stiprinamos ir įvairių kitų menų, kurie tradiciškai pristatomi Karklės festivalyje, pajėgos, o taip pat plečiama pramogų pasiūla.

„Yra daug koncertų ir yra Festivalis“, - toks „Karkle Live Music Beach“ rengėjų moto. O tai reiškia, kad didelis dėmesys yra skiriamas ne tik pasirodymams festivalio scenose, bet ir veiksmui šalia jų. T.y. įvairūs plenerai, parodos, kūrybinės dirbtuvės, gatvės teatrų pasirodymai, madų šou, pasaulio šalių virtuvės, hipių turgelis ir daug kitų dalykų, kurie į Karklę vilioja ne tik pasiklausyti muzikos, bet tiesiog taškytis muzikos ir pramogų bangose.

„Festivalio vertybės nesikeičia, tai – muzika, laisvė, meilė, taika ir gėris. Tos „hipiškos“ Karklės festivalio dvasios, kuri tapo išskirtiniu mūsų renginio bruožu, jau neįmanoma pakeisti. Tuo metu muzikinį repertuarą kasmet stengiamės sudaryti kuo įvairesnį, įdomesnį ir kokybiškesnį. Kaip įprasta, orientuojamės į žiūrovų supažindinimą su įvairių šalių muzika, su grupėmis, kurios šiuo metu turi didžiausią potencialą „iššauti“ pasaulinėje muzikos rinkoje“, - festivalio koncepciją apibūdina organizatoriai.

Karklėje – „karšti“ šveicarai „Kadebostany“

Pirmajame festivalio atlikėjų sąraše ryškiausiai žiba šveicarų grupės „Kadebostany“ pavadinimas. 2008 metais įkurtas kolektyvas pristatomas kaip „naujieji popimperijos kolonistai, pasižymintys unikaliu stilistiniu identitetu ir galingais gyvais pasirodymais“. 

Grupės pagrindą sudaro jos įkūrėjas, kompozitorius ir prodiuseris Guillaume Jérémie-Kadebostan, keletas kitų muzikantų – bosistas, būgnininkas, pučiamųjų sekcija, o taip vokalistė Kristina, kuri dar ir groja gitara.

Grupės gyvavimo pradžioje vokalo partijas atliko kita dainininkė Amina Cadelli, tačiau dabar žavi blondinė Kristina, scenoje grojanti gitara ir dainuojanti savito tembro balsu, yra „viena didžiausių ir geriausiai saugomų grupės paslapčių“, - taip apie ją atsiliepia grupės prodiuseris.

Grupė savo diskografijoje turi tris albumus, šiuo metu labai aktyviai koncertuoja visoje Europoje ir už jos ribų. Vieni ryškiausių pastarųjų „Kadebostany“ darbų – melancholiška praėjusios vasaros baladė „Mind If I Stay“, singlas „Joy & Sorrow“, iš anksčiau žinomi hitai „Castle in the Snow“, „Walking with a Ghost“ ir kt.

Tai viena iš tų grupių, kurios kuria ne tik savitą, originalią muziką, bet ir itin vizualius gyvus pasirodymus, kurių metu praktiškai neįmanoma atitraukti akių nuo scenos ir ypač vokalistės Kristinos. Todėl „Kadebostany“ pastaruoju metu yra viena labiausiai laukiamų grupių įvairiuose Europos koncertuose ir festivaliuose.

Laukia gyvas „Radistų“ šou   

Karklės festivalio metu kitų metų rugpjūtį į Lietuvą sugrįš mūsų publikos pamėgtas itin įdomus atlikėjas iš Didžiosios Britanijos Beardyman. Karjeros pradžioje šis artistas dvejus metus iš eilės tapo Anglijos Beatbox‘o čempionu. Be to, jis turi unikalų vokalą, repuoja, yra puikus didžėjus, eksperimentuojantis su įvairia garso technika ir išnaudojantis šiuos eksperimentus gyvuose pasirodymuose.

Pajūryje vėl laukiama ir turkų didžėjaus Mahmut Orhan, kuriam praėjusią vasarą pasirodyti Karklės festivalyje sutrukdė autoįvykis.

Iš Lietuvos atlikėjų festivalio organizatoriai jau sutarė su didžėjų duetu „Radistai“, šiuo metu švenčiančiu 10 metų sukaktį ir „siaučiančiu“ šalies arenose. Kaip ir jubiliejiniuose renginiuose, taip ir Karklės festivalio pagrindinėje scenoje „Radistai“ surengs gyvos muzikos pasirodymą „Radistai DJ‘s Live“ kartu su kviestiniais svečiais – roko grupės „Freaks On Floor" lyderiu Justinu Jaručiu, ypač greit populiarėjančia hito „Superstar" atlilėja Beatrich, specialiai iš Didižiosios Britanijos atvykstančiu dainininku Matthew ir Donatu Montvydu (Donny Montell).

Žinia, šiemet dueto nariai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius žengė didelį žingsnį į užsienio rinką: pasirašė sutartį su viena didžiausia pasaulyje įrašų kompanija „Warner Music UK“. Būtent ši kompanija birželio 2 d. išleido „Radistų“ kartu su dainininke Beatrich įrašytą singlą „Good Things“, kuris skina rekordus įvairiose pasaulinėse muzikinėse platformose.

Tarp kitų Lietuvos atlikėjų - Beissoul & Einius, rokeriai „Colours of Bubbles“, tradicinio Karklės festivalio pradedančiųjų grupių konkurso „Golden Fish“ praėjusios vasaros nugalėtojai „Black Biceps“ ir kt.

Pasak organizatorių, sąrašas toli gražu ne galutinis. Šiuo metu jau yra suderėta arba dar vyksta derybos su grupėmis bei atlikėjais, tarp jų – ir pasaulinio garso, kurių pasirodymų laukiama jau aštuntajame festivalyje „Karkle Live Music Beach-2018“, vyksiančiame rugpjūčio 17-19 dienomis Lietuvos pajūryje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder