Žemaitijos dailininkų sąjungos galerijoje atidaryta “Klaipėdos lakštutė“ jaunuolių rankdarbių paroda

Žemaitijos dailininkų sąjungos galerijoje atidaryta “Klaipėdos lakštutė“ jaunuolių rankdarbių paroda

 Žemaitijos dailininkų sąjungos galerijoje (Žvejų g. 1/ Tiltų g. 2) skambant varpo dūžiui atidaryta BĮ neįgaliųjų centro “Klaipėdos lakštutė“ jaunuolių rankdarbių paroda „Akimirkų atspindžiai“. Ši paroda  surengta  įstaigos 17 metų sukakčiai paminėti ir veiks iki vasario 16  dienos.  Tai ne pirmoji asmenų su negalia paroda, organizuojama šioje galerijoje.

Ypatingai akį šildo nuostabūs angelai, išsirikiavę  tarp degančių žvakių, jie tarytum kvietė: „Užeikite, tai Jus sušildys...“.  Moliniai angelai  papildė vaškinių angelų kolekciją ir tapo išskirtiniu  įstaigos simboliu. Parodos viešnia Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė  itin gerai  įvertino jaunuolių užimtumą  ir ugdymą  įvairiose centro veiklose. Pasveikino autorius ir pasidžiaugė jų kūrybiškumu, sukurtų darbelių įvairove ir tobulėjimu. Centro darbuotoja Indrė Milkevičiūtė dalinosi įspūdžiais  pristatydama tapybos technikas bei pasidžiaugė jaunuolių darbo rezultatais: „Vagram ne tik stebina savo žiniomis žaidime „Kas laimės milijoną“?, lipdo molio laivus, klausosi muzikos, bet ir tapo įspūdingus paveikslus, laikydamas teptuką burnoje.“ Stilinga, „lengva“  tapyba  galeriją papuošė Viktorijos Gudkovos, Vainiaus Mockaus, Modesto Kiburio ir Manto Balajus darbai. Dailininkus žavėjo Viktorijos tapyba – eglutės snieguotoj nakty ir nakties paslaptys. Modesto namelis akį traukia drąsiomis spalvomis ir gera nuotaika, o Manto sukurti šuniukai žavėjo autoriaus gebėjimu profesionaliai stilizuoti keturkojį augintinį. Alternatyvios komunikacijos veiklos socialinė darbuotoja Lina Laurutytė pristatė Vagramo Purtojano  darbus, padarytus ypatinga technika. Mūsų įstaigoje taikoma alternatyvioji specialioji kompiuterinė įranga ir mokomosios kompiuterinės programos, kai per internetinę vaizdo kamerą galvos judesiais ar akimis valdoma pelė, kuri suteikia asmeniui su sunkia negalia galimybę valdyti kompiuterį, nevaldant savo rankų. Galerijos lankytojams pristatomos visos, šiuo metu įstaigoje naudojamos technikos.

Apie savo kūrybą ir užimtumą papasakojo autoriai, pasidalino įspūdžiais jų tėveliai.  Darius džiaugiasi ir didžiuojasi, kad turi galimybę parodyti savo paveikslus, sukurtus naudojant simegrafijos, tai yra siuvinėjimo ant popieriaus, technika. Darius Čižas didžiavosi savo paveikslais, padarytais iš mažų molio gabaliukų ir nuspalvintais ryškiomis, jo mėgstamiausiomis spalvomis.  Jaunuolis trykšta meile Lietuvai ir noriai kuria trispalvės spalvomis.

Labai šiltai eksponuojamus darbus įvertino Žemaitijos dailininkų sąjungos pirmininkė Regina Donbrauskaitė Plotnikova ir dailininkas Vytautas Vincas Dambauskas, padėję  įžvelgti esminius  štrichus ir potėpius, bei autorių minties ypatumus. Užeikite, tai Jus sušildys...

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder