Viešbutyje atidaryta paroda privers susimąstyti

Viešbutyje atidaryta paroda privers susimąstyti

Penkiolika jaunų menininkų savo tapybos darbais papuošė "Michaelson boutique Hotel" viešbutį, kuriame iki rugsėjo vidurio veikia paroda, skirta hepatitui C. Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto studentai siekė perteikti medikų emocijas, mintis, įžvalgas.

Bendradarbiaudami su medikais, menininkai siekė perteikti emocinį dualumą - gydytojų emocijas iki inovatyvios terapijos, kurią taikant pavyksta visiškai išgydyti pacientus.

Projekto kuratorė Gintarė Gudaitė pasakojo, kad ši paroda yra didelio projekto, kuris prasidėjo dar 2014 metais, dalis. Tuo metu dalyvavo vos du menininkai, o dabar jų gretos žymiai išaugo.

"Džiugu, kad projektas pritraukia vis daugiau menininkų. Norime meno kalba parodyti ligą, pacientų ir gydytojų išgyvenimus, emocijas, taip pat šviesti visuomenę, paskleisti žinią, kad atsirado nauji vaistai, kurie leidžia pagyti žmones", - teigė G. Gudaitė.

Pasiteiravus, kodėl nuspręsta subtilius tapybos darbus, kalbančius apie sunkią ligą, eksponuoti "Michaelson boutique Hotel" viešbutyje, pašnekovė aiškino, kad viešbučio savininkai yra meno mėgėjai, o šiose patalpose įvairios parodos rengiamos gana dažnai.

Paroda yra atvira visiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams. Ji veiks iki pat rugsėjo 13 dienos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder