Šviesos pliūpsniai, žadinantys gėrį

Šviesos pliūpsniai, žadinantys gėrį

"Esu prisiekusi dailininkės Dalios Skridailaitės tapybos gerbėja. Žiūrėdama į jos darbus, visada patiriu estetinį pasitenkinimą ir iš jos paveikslų sklindantį gėrį", - taip trumpai "recenzavo" "Klaipėdos galerijos" filiale Herkaus namuose prieš Velykas atidarytą dailininkės parodą "Šviesos preliudas" klaipėdietė Ilona Jurkevičienė.

D. Skridailaitė ir šioje parodoje eksponuojamuose paveiksluose lieka ištikima savo pamėgtoms temoms - savaip interpretuojamai gamtai ir dažniausiai klaipėdietiškam peizažui. Kažkas pastebėjo: "Moteriška maniera ji moka prislopinti uostamiesčio vėtras per pieninio rūko blausą."Na, o pačių įvairiausių gėlių žiedai - tarsi šviesos ir spalvų pliūpsniai, nuskaidrinantys į paveikslus žiūrinčiųjų širdis.

Mėgstantys mene ieškoti filosofijos, ją čia gali įžvelgti patys, spėliodami, ką dailininkė norėjo pasakyti, baltame fone tėkštelėdama violetinės ar geltonos spalvos tirštus dažų sluoksnius. Dailininkės darbai, netgi tokie pilki "uzbonai" viename parodos paveikslų, spinduliuoja gėrį ir jaukumą.

Moteriškai švelnią, pavasariškai gaivią D. Skridailaitės darbų parodą bus galima lankyti visą mėnesį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder