Plungėje - menininko Juozo Laivio kūrybos paroda

Plungėje - menininko Juozo Laivio kūrybos paroda

Rugsėjo 25 d. 16 val. kultūros centro parodų salėje, pirmą kartą bus atidaryta profesionalaus Lietuvoje ir visame pasaulyje vertinamo menininko, plungiškio, šiuo metu gyvenančio Narvaišiuose – Juozo Laivio kūrybos paroda – ,,Atsisveikinimas su publika“.

Juozas Laivys (g. 1976 m.) 2001 m. įgijo skulptūros magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje. 2004 m. stažavosi Liono (Prancūzija) nacionalinėje dailės mokykloje. Nuo 1995 m. aktyviai dalyvauja parodose, simpoziumuose, meno projektuose. Tarptautines studijas baigęs menininkas jau nesyk buvo kviečiamas dalyvauti svarbiuose Lietuvos ir užsienio šiuolaikinio meno projektuose, kurie vyko: Vienoje, Romoje, Londone, Paryžiuje ir kituose pasaulio ir Lietuvos miestuose. Menininkas jau yra surengęs per 100 parodų. Po parodos atidarymo Plungėje menininkas dalyvaus projektuose Gruzijoje ir Šveicarijoje.

„Atsisveikinimas su publika“ tai paskutinė, personalinė Juozo Laivio paroda, kuri siesis su Plungės miestu ar tuo laikotarpiu, kai menininkas gyveno ir kūrė Plungėje. Parodoje išvysite fotografijų, skulptūrų bei kitų objektų. Meninko darbai išsiskiria savo aštriu požiūriu į plačiai diskutuojamas temas susijusias su šiuolaikiniu menu, tokias kaip autorystė, riba tarp meno ir gyvenimo, finansinė meno kūrinių vertė. Šios parodos tikslas nėra stebinti, anot menininko, ją veikiau galima pavadinti archyvine, chrestomatine paroda. Pasiruošimas parodai – atsakingas darbas, todėl menininkas parodai Plungėje ruošiasi taip pat kruopščiai ir atsakingai kaip ir parodų atidarymams Paryžiuje ar Londone.

Kviečiame rugsėjo 25 d. 16 val. dalyvauti Juozo Laivio kūrybos parodos atidaryme ir pamatyti tai ką žmonės matė ir įvertino ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder