"Pabūti paukščiu" kviečiami ir klaipėdiečiai

"Pabūti paukščiu" kviečiami ir klaipėdiečiai

Penktadienį Klaipėdos fotografijos galerijoje atidaryta pasaulyje garsiai nuskambėjusio fotomenininko Karolio Janulio paroda "Būti paukščiu". Tai pirmoji rimta jo paroda Lietuvoje, surengta gimtajame jo mieste - Klaipėdoje.

Praėjusiais metais pradėjęs naudoti bepilotę skraidyklę, K. Janulis pradėjo fotografuoti vaizdus iš paukščio skrydžio. Šioje parodoje ir yra eksponuojami jo vienerius metus kaupti darbai, atspausti ant drobės. Žinia, K. Janulio darbus publikavo vieni didžiausių pasaulio transliuotojų, tokie kaip BBC, CNN ir "Daily Mail".

Parodos kuratorius Darius Vaičekauskas, trumpai pristatydamas autorių ir debiutinę jo parodą, teigė, jog Kultūros taryba neskyrė lėšų surengti šiai parodai, tad Lietuvos fotomenininkų sąjunga padėjo K. Januliui, skirdama patalpas.

Tai pirmoji K. Janulio paroda Klaipėdoje ir tai yra lyg padėtas taškas, palengvėjimas, jog jo darbas pagaliau buvo gražiai įformintas, užbaigtas ir jį bus galima parodyti kitiems. Šios fotografijos buvo daromos ne tik Lietuvoje, bet ir Ispanijoje, Meksikoje, Kroatijoje, Slovakijoje.

Nuotraukose dažniausiai fiksuoti vaizdai: miškai, upės, keliai, žmonės, kurie, anot autoriaus, dažniausiai būdavo jo pažįstami ar draugai. Tačiau kartais pasitaikydavo ir visai nepažįstamų žmonių. Taip pat jo nuotraukose dominuoja šešėliai. Taip autorius nuasmenina bet kokį individą, palikdamas tik jo šešėlį, figūrą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder