Neįgaliųjų centre atidaryta „Help – Portrait“ fotografijų paroda

Neįgaliųjų centre atidaryta „Help – Portrait“ fotografijų paroda

BĮ Neįgaliųjų centre „Klaipėdos lakštutė“ (Panevėžio g. 2) atidaryta Tarptautinio projekto „Help – Portrait“ fotografijų paroda, kurioje eksponuojami šio centro lankytojų ir jų artimųjų portretai.

„Help – Portrait“ yra viso pasaulio fotografų ir stilistų bendruomenės projektas, kuris pirmą kartą įgyvendintas 2008 metais JAV, nuo tada ši graži idėja kiekvienais metais kartojama daugelyje pasaulio šalių, tame tarpe ir Lietuvoje. Projekte dalyvaujantys fotografai, skirdami savo laiką, įrangą ir talentą, dovanoja portretus tiems žmonėms, kuriems to labiausiai reikia, kurie ne visada išdrįsta ar turi galimybių atvykti į foto-studiją nusifotografuoti. Todėl visas procesas, fotosesija, nuotraukų pagaminimas ir įrėminimas yra dovana. Tokiu būdu kasmet tūkstančiai šypsenų yra užfiksuojamos fotografijose, papuošia namų sienas ar albumus, išsaugo nepakartojamas akimirkas ir žmonių gyvenimo istorijas.

Neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" nuotr.

BĮ Neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ lankytojai bei jų artimieji taip pat turėjo galimybę sudalyvauti „Help – portrait“ projekto fotosesijoje ir įsiamžinti fotografijose. Šis projektas buvo skirtas Tarptautinei neįgaliųjų žmonių dienai paminėti ir ta diena išties tapo ypatinga ir nepakartojama. Šeštadienį į centrą, esantį Panevėžio g. 2 rinkosi žmonės ir juos lydintys artimieji iš trijų įstaigos padalinių, kurie norėjo fotografuotis. Projekto dalyvius gražino stilistai, fotografavo profesionalūs Klaipėdos foto-klubo “Fotokalvė” fotografai, visi bendravo prie vaišių stalo ir laukė rezultatų. Kiekvienam jaunuoliui tą pačią dieną buvo padovanota įrėminta jo nuotrauka – portretas. Visi nekantriai laukėme ir šių nuotraukų viešo pasirodymo parodoje.

Į parodos atidarymą susirinko gausus fotosesijoje dalyvavusiųjų būrys. Visiems norėjosi pamatyti įamžintas akimirkas. Klaipėdos fotografų klubo „Fotokalvė“ narė Dovilė Čižaitė - Jonikė pristatė projekto „Help – portrait“ atsiradimo istoriją ir pačią idėją, trumpai pasidalino fotosesijos įspūdžiais. BĮ Neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ bendruomenė pasidžiaugė fotosesijos dalyviais, kurie pasitikėjo, fotografavosi, buvo kantrūs ir supratingi bei nuoširdžiai dėkojo visai foto-klubo komandai už kompetentingą darbą, gražią draugystę ir bendradarbiavimą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder