LDS Klaipėdos skyriaus paroda „Vakarų vėjai ‘20: (Ne)priklausomi“

LDS Klaipėdos skyriaus paroda „Vakarų vėjai ‘20: (Ne)priklausomi“

2020 m. liepos 24 d., penktadienį, 17 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) atidaroma Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus menininkų paroda „Vakarų vėjai ’20: (Ne)priklausomi“, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

Šiemet Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus menininkų paroda „Vakarų vėjai ’20“ Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose vyksta jau aštuntąjį kartą ir yra svarbus įvykis Klaipėdos vizualaus meno kultūros raidai. LDS Klaipėdos skyriui priklauso 119 narių iš Klaipėdos ir visos Vakarų Lietuvos: Palangos, Neringos, Kretingos, Mosėdžio, Telšių ir kitų miestų.

2020 m. minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, LDS Klaipėdos skyrius parodą „Vakarų vėjai ’20: (Ne)priklausomi“ dedikuoja šiam vienam reikšmingiausių mūsų valstybės įvykių ir taip pat ironiškai pasižiūri į priklausymą dailininkų ar bet kuriai kitai sąjungai ir kaip tai veikia menininkus – vieną iš individualiausių, originaliausių žmonių grupių. Ar šiais laikais, kai manomės esantys patys laisviausi ir nesuvaržyti, dar reikėtų kalbėtis apie priklausymą kam nors, kad ir kas tai būtų: organizacija, socialinis sluoksnis, profesionalų sambūris ar net etninė grupė?..

Šia paroda sukuriamos sąlygos Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus įvairių žanrų (tapyba, skulptūra, grafika, tarpdisciplininiai ir taikomieji menai) menininkų profesionaliosios kūrybos raiškai – sustiprinama jų tapatybė, identiteto svarba, kultūros bei meno tradicijų puoselėjimas. Kviečiame dalyvauti didelėje Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio šventėje, kurioje laisvi menininkai, kuriantys laisvoje Lietuvoje, profesionaliai reprezentuoja mūsų regioninį ypatumą visos Lietuvos ir pasaulio meniniame kontekste.

Parodoje dalyvauja LDS Klaipėdos skyriaus nariai: Algirdas Bosas, Antanas Garjonas, Augustinas Virgilijus Burba, Aurimas Anusas, Aurimas Eidukaitis, Dalia Čistovaitė, Dalia Kirkutienė, Danas Andriulionis, Danius Drulys, Ernestas Žvaigždinas, Gražina Eimanavičiūtė-Kaščionienė, Laima Gedvilaitė-Sakalauskienė, Liuda Liaudanskaitė, Neringa Poškutė-Jukumienė, Petras Balčius, Rodion Petroff, Saulė Želnytė, Tatjana Simanaitienė, Toma Šlimaitė, Virginija Degenienė, Virginija Urbonavičienė, Žydrūnė Kriūkaitė-Juciuvienė, Romas Klimavičius, Petras Gintalas, Daiva Ložytė, Zita Inčirauskienė, Romualdas Inčirauskas, Tomas Vaičaitis, Artūras Tamašauskas, Anatolijus Klemencovas, Audronė Adomavičienė, Henrikas Šurkus ir Saulius Bertulis.

Tradiciniai „Vakarų vėjai“ – tai ne tik savotiška menininkų ataskaita visuomenei, bet ir apžvalginė ekspozicija, bylojanti apie šiandieninės dailės procesus, Vakarų Lietuvos regiono vizualinio meno situaciją. Ši paroda demonstruoja didžiulį Klaipėdos krašte kuriančių dailininkų kūrybinį potencialą. Visi eksponuojami darbai nauji, sukurti per pastaruosius dvejus metus. „Vakarų vėjai“ – puiki proga dailininkams pristatyti savo naujausius kūrinius ir pamatyti, kuo gyvena kolegos, o visuomenei – susipažinti su naujausia jau pamėgtų mūsų regiono dailininkų kūryba bei atrasti naujus jaunus talentingus kūrėjus.

Tegul visada pučia nepriklausomi vėjai!

„Vakarų vėjai ’20: (Ne)priklausomi“ lydintis renginys yra liepos 10 – rugpjūčio 31 d. LNDM Prano Domšaičio galerijoje veikianti jubiliejinė Sofijos Kanaverskytės dekoratyvinių vėliavų paroda „Vardan Tos“.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Paroda „Vakarų vėjai ‘20: (Ne)priklausomi“ veiks iki 2020 m. rugpjūčio 23 d.

KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 11–19 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).

Renginyje bus fotografuojama ir filmuojama, todėl informuojame, kad lankytojai gali būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti skelbiami socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder