Klaipėdos Vitės pagrindinėje mokykloje paroda "Šimtmečio mokykla"

Klaipėdos Vitės pagrindinėje mokykloje paroda "Šimtmečio mokykla"

Vasario 16-oji yra pati reikšmingiausia Lietuvos istorijos data. Šiemet šios šventės laukimas buvo gausus pačių įvairiausių veiklų, renginių. O kaip gi kitaip, juk mes esame išskirtinio įvykio liudininkai. Atkurtai Lietuvai sukanka 100 metų!

Klaipėdos Vitės pagrindinės mokyklos bendruomenė taip pat aktyviai įsisuko į šimtmečio šventimą. Mokiniai pynė trispalves apyrankes, kurias dovanojo sutiktiems klaipėdiečiams, dėliojo tautinius raštus, rašė sveikinimus.

Pirmasis nepriklausomos Lietuvos švietimo ministras J. Yčas 1918 m. vasario 16-ąją sakė: „Žmonių švietimas – tai mūsų gyvybės ir ateities klausimas“. Įsiklausydami į šiuos žodžius, pakvietėme mokinius kartu su tėveliais, seneliais atsigręžti į praeitį ir pasidomėti, o kokią gi mokyklą jie lankė, kaip mokykla pasikeitė per šimtą metų. Surinktos fotografijos sukūrė išskirtinę parodą "Šimtmečio mokykla". Šios parodos tikslas- paminėti Lietuvos šimtmetį, pristatant mokyklos kaitą minimo jubiliejaus istoriniame laikotarpyje. Parodai nuotraukas pateikė 40 mokinių, 5 mokytojai. Iš viso sukurti 48 projektiniai darbai, kuriuose atsispindi prosenelių, senelių, tėvelių ir dabartinė mokykla.

Pati seniausia fotografiją, kurioje įamžinta 3a klasės mokinio Marko prosenelė, padaryta 1929 m. Ne tik mokiniams, bet ir mokytojams nuostabą ir susižavėjimą kelią nuotraukos, kuriose vaizduojama, kaip suoluose susėdę mokiniai rašo plunksnomis ar visos mokyklos mokinių yra mažiau nei šiandieninės klasės. Šiandien mokykla nebeįsivaizduojama be informacinių technologijų, modernių įrenginių... O kiekvienas iš mūsų esame XXI amžiaus Lietuvos kūrėjai. Nuo mūsų priklauso ne tik dabartis, bet ir ateitis. Mūsų mokiniai nėra ateities dalis. Jie yra - Lietuvos ateitis!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder