Klaipėdoje - šiuolaikinės gintaro juvelyrikos paroda

Klaipėdoje - šiuolaikinės gintaro juvelyrikos paroda

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius uostamiestyje pristato šiuolaikinės gintaro juvelyrikos parodą.

Labai simboliškai kviečiame jau šį penktadienį, spalio 25 dieną, 17 val., įsibėgėjus „gintariniam rudeniui“ atverti duris į „gintaro kambarį“ Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda), 3-io aukšto parodinėje salėje, autentiškame fachverkininės architektūros pastato interjere, kuriame gintaras vaidins svarbiausią kultūrinį/istorinį/meninį vaidmenį.

„Amber room“ parodoje, simboliškai dedikuotoje Baltijos kelio jubiliejui paminėti, dalyvauja garsiausi juvelyrikos meno kūrėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Lietuviai: Birutė Stulgaitė, Eglė Čėjauskaitė-Gintalė, Jurgita Erminaitė-Šimkuvienė, Sigitas Virpilaitis, Sandra Malaškevičiūtė, Šarūnė Vaitkutė, Ugnė Blažytė, Vita Pukštaitė-Bružė, Karina Kazlauskaitė ir Neringa Poškutė-Jukumienė, Solveiga ir Alfredas Krivičiai, Aušra Mačiulaitienė. Šviesos instaliacijos „Amberscope“ menininkas Linas Kutavičius. Latviai: Ilze Egle, Una Mikuda. Estai: Adolfas Šaulys, Kertu Vellerind.

Šios parodos pagrindinis tikslas – populiarinti šiuolaikinę gintaro juvelyriką ir plėsti gintaro, kaip objekto meninį lauką pasitelkiant įvairias jo galimybių perspektyvas.

Autorinės juvelyrikos kūrėjai, dizaineriai savo kūrybinėms idėjoms įgyvendinti gana dažnai pasitelkia gintarą, tačiau tai labai skiriasi nuo juvelyrikos meno raiškų ir šiuolaikinės gintaro juvelyrikos galimybių ribų. Čia gintaras – pirmiausia yra viena iš medijų, provokatyvi turiniu, o ne vien materialus objektas.

Šiuolaikinės meninės galimybės, įvairių vizualinių priemonių pasitelkimas, specialiai sukurta parodos architektūra ir netikėti rezultatai yra šio projekto pagrindinė idėja, kuri meno vartotojui bus, tikimės, patraukli ir netikėta.

Klaipėdoje, o ir visoje Lietuvoje juvelyrikos meno parodos nėra dažnas reiškinys, tad šiuo projektu praplečiame juvelyrikos ekspozicijų ribas ir vietas, platesnį vartotojo pasiekiamumą ir labai simboliškai primename apie savo brolystę, glostomą Baltijos jūros dosnios pakrantės.

Parodos organizatorius – Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.

Partneris – Mažosios Lietuvos istorijos muzieju.

Parodos kuratorės: Karina Kazlauskaitė, Neringa Poškutė-Jukumienė.

Menotyrininkės Dr. Jurgita Ludavičienė ir Kristina Pipiraitė.

Fotografas: Klaus Leo Richter.

Paroda vyks iki lapkričio 23 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder