Klaipėdoje - Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien

Klaipėdoje - Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien

Praėjusią savaitę KKKC Parodų rūmuose pristatytas Lietuvos fotomenininkų sąjungos metraštis "Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien '15" bei atidaryta fotografijų paroda "Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien. Šiandienos atodangos".

Paroda sudaryta iš metraščio "Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien '15" skyriuje "Šiandienos atodangos" publikuojamų autorių darbų. Fotografijos šiame skyriuje tarsi savaime turi atitikti nūdienos aktualijas, bet tai visuomet pavojinga ir labai nesunkiai galima nuslysti į radikalius kraštutinumus. Be abejo, jų leidinyje esama, tačiau parodai atrinkti nuosaikesnių fotomenininkų darbai.

Galbūt daugelis sakytų, kad Algimanto Aleksandravičiaus portretų šviesa visiems iki skausmo pažįstama, bet be jų mes prarastume tikrai svarbią dalį šiandienos procesų. Algio Griškevičiaus mizanscenas taip pat galima traktuoti kaip autorinio braižo triumfą. Šalia jo taip pat sau ištikimas Aleksandras Ostašenkovas. Kitam parodos flangui atstovauja permanentiškai atsinaujinantis Algirdas Šeškus.

Dalyvauja ir nemažas būrys jaunesnės kartos autorių, nors jų negalėtume įvardinti "nežinomaisiais" - tai Donatas Stankevičius, Berta Tilmantaitė, Artūras Morozovas. Parodoje pristatomi ir ne tik fotografijos lauke dirbantys menininkai, tokie kaip Aurelija Maknytė ar Vilma Šileikienė. Ir nors leidinyje "Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien '15" galima išvysti dar platesnę amplitudę šiandien vykstančių procesų, bet ir paroda leidžia apčiuopti Lietuvos fotografijos pulsą.

Iš viso parodoje pristatoma 15 autorių ir 40 jų sukurtų darbų. Tai - Algimantas Aleksandravičius, Mindaugas Ažušilis, Algis Griškevičius, Juozapas Kalnius, Aurelija Maknytė, Artūras Morozovas, Aleksandras Ostašenkovas, Remigijus Pačėsa, Ramunė Pigagaitė, Vytautas Pletkus, Donatas Stankevičius, Algirdas Šeškus, Marija Šileikienė, Berta Tilmantaitė ir Arturas Valiauga.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder