KKKC Parodų rūmuose – Juditos Liaudanskaitės „Žvilgsnis į San Fransiską“

KKKC Parodų rūmuose – Juditos Liaudanskaitės „Žvilgsnis į San Fransiską“

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) nuo 2020 m. gegužės 15 d., penktadienio, 18 val. veiks Juditos Liaudanskaitės fotografijų paroda „Žvilgsnis į San Fransiską“.

Kauno fotomenininkė Judita Liaudanskaitė, klajodama po San Fransiską, sugebėjo atsispirti užburiančiam šio miesto grožiui ir pro fotoobjektyvą tik jai būdinga technika ėmė ieškoti ženklų, bylojančių apie jo unikalumą ir savitumą.

J. Liaudanskaitės fotografijose užfiksuoti vaizdai kuria autentiškumo atmosferą, tą vaizdinę paradigmą, kuri byloja ne apie paradinių durų teikiamus estetikos vaizdus, o apie jo esmę. San Fransiskas yra vienas iš abstrakcionizmo lopšių. Neatsitikinai J. Liaudanskaitės fotografijose mes matome antrosios kartos abstraktaus ekspresionizmo atstovo Richard Diebenkorn kūrinių parafrazes. Kitose fotografijose fiksuojama padūkusio San Fransisko dvasia: čia prasidėjo hipsterių judėjimas, tik čia laisva nuomonė kaunasi su korporacijų diktatu ir tik čia tradiciškai susiklostė taip, kad gėjai gali gyventi juos supančioje draugiškoje aplinkoje. Visi šie ženklai tampa J. Liaudanskaitės fotografijų objektu, ir sunku pasakyti, ar menininkės vidinė intuicija, ar išankstinė miesto studija veda ją nuo vieno miesto ženklo prie kito, o jų simbiozė mums neginčijamai byloja apie šių fotografijų ir miesto pajautos koherentiškumą.

Nepaliktos nuošalyje ir pasaulinės grėsmės, kurios dėl globalizacijos mums tampa ranka pasiekiamos. Būtent San Fransiske gausiausia JAV kinų bendruomenė, o jų Naujųjų metų šventė gerokai papildė San Fransisko gatves. Tad neatsitiktinai fotografijose matome ženklus, įspėjančius mus būti budrius, nes čia tikrai puikios sąlygos koronavirusui ne tik atsirasti, bet ir klestėti. Kai kurios parodos nuotraukos lyg Biblija mums sako: „Budėkite, būkite pasiruošę...“ J. Liaudanskaitės fotografijose užfiksuoti San Fransisko ženklai glaudžiai siejasi su jos moksliniu darbu bei ankstesnėmis parodomis. Viena iš jų – „Žvilgsnis“ – šiais metais buvo pristatyta  „SPIE Photonics WEST 2020“ konferencijos dalyviams San Fransisko Moskono parodų centre.

Apie autorę

Fotomenininkė Judita Liaudanskaitė 2004 m. baigė Kauno Maironio gimnaziją. Fotografijos įgūdžius tobulinusi profesinėje veikloje, vėliau studijavo paveldosaugą Kauno technologijos universitete, ten susipažino su istorinių reliktų sakraline verte bei jų apsauga, tobulino įgūdžius piešimo, kompozicijos ir kompiuterinio meninio dizaino srityse. Šiuo metu ji Kauno technikos kolegijos paskutiniajame kurse studijuoja inžinerijos mokslus.

Paroda veiks iki 2020 m. birželio 14 d.

Karantino metu KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 13–19 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).

Lankytojams būtina laikytis karantino laikotarpiu privalomų asmens saugos reikalavimų: į rūmus įleidžiami tik apsaugines kaukes ar kitas apsaugines veido priemones dėvintys parodų lankytojai, atėję ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus šeimas. Jie privalo laikytis saugaus fizinio atstumo ir rankų higienos. Karantino metu parodose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims (vyresnio nei 60 m. amžiaus asmenims ir (arba) sergantiesiems lėtinėmis ligomis). 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder