Istorinės Jeruzalės paroda klaipėdiečiams atėmė žadą

Istorinės Jeruzalės paroda klaipėdiečiams atėmė žadą

Šeštadienio vakarą Teatro aikštėje, skambant advento giesmėms, nušvito taip laukta unikali lėlių paroda „Diena, kai gimė Išganytojas“ arba „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę“. Ekspozicija netrukus bus papildyta Jėzaus gimimo scena, ir trijų karalių apsilankymu, ir taip transformuosis į prakartėlę.

Aštuonis mėnesius kūrusios klaipėdietės Aidos Raimondos Pečeliūnienės paroda daugumai pakalbintų miestiečių atėmė žadą.

„Nuostabi paroda. Akivaizdu, jog įdėta daug darbo. Labai patinka“, - pakerėtas ką tik matyto vaizdo Bronius.

Klaipėdietė Virginija su susižavėjimu teigė: „Tai labai estetiška, kruopštaus darbo ir meilės pareikalavusi meninė, istorinė ekspozicija. Tiesiog nerealu. Man labai patinka tokia estetika.“

Iš Mažeikių dukros aplankyti atvykusi Tatjana neslėpė, jog paroda „nuostabiai graži“ ir tokio įspūdingo reginio ji dar nėra mačiusi.

Jaunuolis Domas parodą taip pat vadino labai skoninga ir įspūdinga vien dėl to, kad ji sukurta vieno žmogaus.

Menotyrininkė, menininkų grupės „Žuvies akis“ lyderė Goda Giedraitytė teigė šios parodos laukusi jau nuo vasaros. „Sekiau visą procesą. Nuostabu, kad vienas žmogus atrado pašaukimą ir sukūrė šią parodą. Šaunu, kad ši ekspozicija paremta istoriniais faktais, skaityta literatūra. Miestelį, kupiną gyvenimo ir kuriame pasirodė Kristus, bus įdomu pamatyti ir istorikams, ir religijos tyrinėtojams, ir tiesiog miestiečiams.“

Ką tik iš Kauno į uostamiestį atvykęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog tam, kad pamatytum visas detales, parodą teks apžiūrėti ne kartą.

„Teks įdėti visas pastangas, kad būsimoji prakartėlė Klaipėdoje rastų vietą nuolatiniam eksponavimui. Manau, bent jau laikinai tokia vieta galėtų tapti buvusios Šv. Jono bažnyčios vietoje. Vėliau būtų galima pagalvoti ir apie prakartėlės eksponavimą kitų miestų bažnyčiose. Matydamas ir džiaugdamasis šiuo stebuklu, mąstau, kaip tą stebuklą išsaugoti. Juk tai žmonijos istorija“, - mąstė pašnekovas.

Meras netgi teigė tikįs, jog galbūt žinia apie šią unikalią prakartėlę į Klaipėdą užsukti priviliotų ir patį popiežių Pranciškų.

Parodą apžiūrėjęs Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas Vilius Viktoravičius džiaugėsi ką tik matyta paroda ir teigė, kad prakartėlė apskritai labiausiai atspindi krikščionišką dvasią. „Apie eglutę reikia paaiškinti: kodėl būtent ji? Kodėl žaisliukai? Kodėl spalvos? Na, o prakartėlė vaizdžiai pasakoja krikščionybės istoriją. Žinoma, prakartėlės gali būti visokios: labiau lietuviškos ir netgi klaipėdietiškos“, - teigė jis.

Klaipėdiečiams jis linkėjo advento metu rasti laiko nurimti: „Ne dovanos juk svarbiausia. Svarbiausia yra žmogus žmogui. Kai mes tai pamirštame, dovanos tampa banalios.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder