Istorinė paroda Klaipėdos „Akropolyje“

Istorinė paroda Klaipėdos „Akropolyje“

Sausio 15-oji ir vasario 16-oji – tai dvi ypač svarbios Didžiajai ir Mažajai Lietuvai datos. Šiemet sukanka 95 metai, kai Klaipėdos kraštas buvo prijungtas prie Lietuvos Respublikos ir 100 metų, kai atkurta Lietuvos nepriklausomybė.

Sausio 15 d. Klaipėdos „Akropolyje“ atidaryta istorinių dokumentų ir kitų įdomių bei svarbių eksponatų paroda skirta šioms dviem sukaktims paminėti. Parodoje, kurią parengė žinomas kolekcininkas dr. Šarūnas Toliušis bus galima pamatyti ne tik vasario 16-osios akto kopiją, bet ir kiek mažiau žinomą 1918 m. lapkričio 30 d. Prūsų Lietuvos tautinės tarybos narių pasirašytą Mažosios Lietuvos tautinės tarybos aktą, kuriuo reikalaujama apsisprendimo teisės Mažosios Lietuvos gyventojams.

 

Parodoje taip pat eksponuojamos 1923 m. sausio sukilimo Klaipėdos krašte nuotraukos, to meto spauda, pinigai, apdovanojimai, įvairūs dokumentai.

„Istorinės parodos sulaukia itin didelio klaipėdiečių susidomėjimo. Džiaugiamės, kad minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį ir Klaipėdos sukilimo metines vienas žinomiausių Lietuvos kolekcininkų dr. Šarūnas Toliušis parengė unikalią ekspoziciją, kuri leis savo akimis pamatyti daugelį mūsų šaliai ir Klaipėdos kraštui itin svarbių dokumentų. Paroda yra didelė, tad pirmą kartą mūsų istorijoje jos ekspoziciją atnaujinsime sausio pabaigoje, taip suteikdami klaipėdiečiams galimybę išvysti kuo daugiau istorinių eksponatų“, - sakė Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis.

Istorinė paroda Klaipėdos „Akropolyje“ vyks iki vasario 18 dienos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder