Iliustracijų ciklo „Digital Love“ parodos atidarymas

Iliustracijų ciklo „Digital Love“ parodos atidarymas

Kovo 7 d. 13 val. Klaipėdos lėlių teatre (Turgaus g. 9, Klaipėda) vyks Mildeo iliustracijų ciklo „Digital Love“ parodos atidarymas.

Mildeo – iliustratorė Milda Griciūnė, daugiausia piešianti kompiuterio ekrane, o kartais ir ant didelių sienų. Savo piešiniuose gausiai naudoja gamtos motyvus, stilizuotas žmonių figūras, ryškias spalvas, banguojančias, apvalias formas.

„Digital Love“ – tai 2020 m. sukurtas iliustracijų ciklas, ironiškai vaizduojantis meilę išmaniesiems įrenginiams ir socialinėms medijoms. 

Paveiksluose meilės objektas yra tik žmogaus nuotrupos: atspindys instagramo nuotraukoje, patiktukai, širdutės, komentarai, šalta švieselė telefono ekrane. 

Šiose iliustracijose vyrauja šaltos, ryškios, „pasaldintos“ spalvos, sukuriančios paviršutinišką linksmumą, iš tiesų slepiantį vienatvės, atskirties jausmą. 

Iliustracijose atsispindi psichinės sveikatos, ryšio su žmonėmis, vienatvės, socialinių medijų naudojimo etikos ir disciplinos temos. 

Savo kūryba „Digital Love“ iliustracijų autorė kelia probleminius klausimus: kiek aš renkuosi kada, kaip ir kiek naudoti socialines medijas? Ar tai sąmoningas sprendimas, o gal tik nevalingas impulsas, kurį pažadina telefono suvibravimas? Kokius jausmus tai kelia? 

Milda Griciūnė akcentuoja, kad „Visi piešiniai yra įkvėpti asmeninės patirties ir iš to kilusių jausmų. Tikiuosi, žiūrovams tai padės apmąstyti savo santykį su socialinėmis medijomis.“

Parodos atidaryme dalyvaus ir iliustracijų autorė.

Parodos atidarymo metu galėsite įsigyti Mildeo kūrinių.

Klaipėdos lėlių teatre paroda veiks iki balandžio 11 d.

 

Renginys nemokamas!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder