Bibliotekoje - glaudesnė pažintis su ES šalimis

Bibliotekoje - glaudesnė pažintis su ES šalimis

Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje eksponuojamos dvi naujos parodos. Vienoje bus galima sužinoti, ką Lietuva turi bendro su kitomis Europos Sąjungos šalimis, kitoje - pasigrožėti lenkų fotografo įamžintais jo gimtinės vaizdais.

Galerijoje 13L iki liepos 20 d. veiks interaktyvi paroda "Lietuva Europoje ir Europa Lietuvoje", kuri mūsų šalį pristato per įdomias ir netikėtas sąsajas su visomis Europos Sąjungos valstybėmis.

Kiekvieną sąsają vaizduoja specialiai sukurtas eksponatas, patalpintas į permatomą šešiakampę dėžę, o visos 28 dėžės sudėtos į interaktyvų stendą, primenantį bičių korį. Žiūrovas kiekvieną sąsajos objektą gali apžiūrėti, o lietimui jautriame ekrane sužinoti tos sąsajos istoriją bei priežastį.

Paroda sužadins lankytojų smalsumą, nes Lietuvos ryšiai su kitomis Europos valstybėmis yra netikėti ir galbūt dažnai nežinomi. Pavyzdžiui, Lietuvos ryšį su Liuksemburgu žymi ypatingą reikšmę šalies kultūrai sovietmečiu turėjęs Liuksemburgo radijas, kurį iliustruoja specialios ausinės su šio radijo simboliais. Ryšį su Graikija simbolizuoja pirmasis "Šiaurės Atėnų" laikraščio numeris, priminsiantis, jog Vilnių žymus lietuvių tautos intelektualas Oskaras Milašius pavadino Šiaurės Atėnais.

Na, o galerijoje 3A iki liepos 25 d. eksponuojama Zbignevo Polito fotografijų paroda "Lenkijos peizažas".

Zbignevas Politas - mašinų gamintojas, išradėjas ir satyrikas. Su fotografija jis ėmė draugauti dar praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Rimčiau fotografuoti pradėjo prieš 4 metus. Ypač domisi peizažų, pilių griuvėsių ir senų mašinų fotografija. Pastaruoju metu susidomėjo akrobatinio skraidymo tematika.

Viena vertus, autoriui tikrai labai patinka Lenkijos peizažai. Jis visada stengiasi kuo tiksliau užfiksuoti jų platybę ir kvapą. Stengiasi tai daryti taip, kad kiekvienas žiūrovas patirtų tokius pat įspūdžius kaip jis. Kita vertus, mėgina įrodyti, kad Lenkijos peizažai nėra prastesni nei kitų kraštų peizažai...

SMALSU. Paroda sužadins lankytojų smalsumą, nes Lietuvos ryšiai su kitomis Europos valstybėmis yra netikėti ir galbūt dažnai nežinomi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder