Atidaryta fotografijų paroda "Aš MYLIU Klaipėdą"

Atidaryta fotografijų paroda "Aš MYLIU Klaipėdą"

Skambant Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro atliekamos muzikos garsams uostamiesčio PC „Akropolis“, prie knygyno „Pegasas“, atidaryta nauja džiazuojanti fotografijos portretų paroda „Aš MYLIU Klaipėdą“.

Parodoje pristatomi 34 unikalūs portretai, kurių didžiausioje dalyje įamžinti S. Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro nariai. Tiesa, ne vieni, o kartu su Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje koncertavusiomis pasaulio džiazo žvaigždėmis. Parodos fotografijose taip pat įamžintos ir žymios Klaipėdos džiazo, bei ne tik, muzikos pasaulio asmenybės – Inga Grubliauskienė, Vytautas Grubliauskas (Kongas), Vilius ir Violeta Tarosovai, Ieva Jotkelaitė-Asočakova, Raimonda Vaičiūtė ir S. Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro vadovas Zenonas Šimkus.

„Žinia, „šimkiukai“ šiuo metu kovoja už Klaipėdą naujame LRT televizijos projekte „Vario audros“. Nors visi šie jaunieji muzikantai jau šiandien garsina Klaipėdą, neabejotina, kad didžiausias jų ateities siekis – tapti dar profesionalesniais, žymesniais bei užkariauti visas pagrindines pasaulio scenas, - atidarymo metu sakė viena iš parodos idėjos autorių fotografė Eglė Sabaliauskaitė. - Būtent todėl nusprendėme bent iš dalies išpildyti „šimkiukų“ svajones ir šiuolaikinių fotografijos technologijų pagalba jau dabar juos „užkelti“ ant didžiosios scenos kartu su pasaulinėmis žvaigždėmis.“

Fotografijos portretų parodą „Aš MYLIU Klaipėdą“ pristato Klaipėdos pilies džiazo festivalis.

„Jaunieji „šimkiukai“, aktyviai garsindami Klaipėdos vardą visoje Lietuvoje ir už jos ribų, neabejotinai yra tikri uostamiesčio patriotai. Jais tampa ir kone visi į Klaipėdą atvykę garsiausi pasaulio džiazo atlikėjai, pajutę išskirtinę uostamiesčio dvasią ir klaipėdiečių nuoširdumą bei užburiantį laisvumą. Tad būtent todėl šią parodą ir vainikuoja mūsų visų mylimam miestui dedikuotas pavadinimas. Nes tik kartu – mes Klaipėda, nes tik kartu – mes jėga“, - teigė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Parodos „Aš MYLIU Klaipėdą“ idėjos bendraautoriai – I. Grubliauskienė ir fotografai E. Sabaliauskaitė bei Oleg Kuchorenko. Įdėją įgyvendino – E. Sabaliauskaitė bei O. Kuchorenko. Parodos dizaineris – Gorgeous Bergman. Parodos globėjas – Klaipėdos pilies džiazo festivalio globėjas Vytautas Grubliauskas.

Parodoje taip pat panaudotos Klaipėdos pilies džiazo festivalio savanorių fotografų komandos nuotraukos. Festivalio fotografų komanda – tai beveik dvidešimt profesionalių ar mėgėjų fotografų iš Klaipėdos, kitų Lietuvos miestų bei užsienio šalių, fiksuojančių festivalio akimirkas bei skleidžiančių žinią apie festivalį ir Klaipėdą visam pasauliui. 2015 m. savanorių fotografų komandos nariai - Algis Ražauskas, Andrius Pelakauskas, Dainius Čėpla, Diana Vasiliauskienė, Donatas Ruginis, Eduardas Bareika, Eglė Sabaliauskaitė, Gaiva Varnelienė, Gintaras Tamošauskas, Ieva Jonelytė, Kristina Riaukienė, Ksavera Kasparavičiūtė, Matas Baranauskas, Mindaugas Riauka, Sigita Lubauskė, Sigitas Matulis, Violeta Mačienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder