Atidaroma šiuolaikinio metalo meno paroda MAZGAS - JŪRA 2017

Atidaroma šiuolaikinio metalo meno paroda MAZGAS - JŪRA 2017

2017 m. lapkričio 10 d., penktadienį, 17.30 val., „Klaipėdos galerijoje“, Bažnyčių g. 6., vyks Tarptautinės šiuolaikinio metalo meno laboratorijos, parodos „MAZGAS – JŪRA 2017“, atidarymas.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius jau antrą kartą įgyvendino projektą, kurio programoje buvo numatyta sukviesti profesionalius menininkus, kurie kurtų, pažintų ir skleistų Klaipėdos miesto jūrinę kultūrą šiuolaikiniais meno principais. Šių metų laboratorijos formatas suteikė galimybę menininkams lankytis Klaipėdoje pasirenkant individualiai sau tinkantį patinkantį metų laiką. Na, o darbų įgyvendinimui ir pristatymui parodoje, susiburti rudenį.

Šių metų projekto dalyviais pasirinkti menininkai neatsitiktinai turi sąsajų su Klaipėda. Kiekvienas savo patirtį ir pastebėjimus perkelia į kūrybinį procesą, stebėjimą, mąstymą, bendravimą. 

Generuodami idėjas menininkai plušėjo savo dirbtuvėse, tam, kad atvežtų į Klaipėdą kūrinius, kuriuos lyg mozaiką projekto laboratorijoje nuo lapkričio 6 iki 9 dienos sudėliotų, sukonstruotų. Kiekvieno kūrinio istorija pasakojama gyvai per sąlytį su medžiaga, instrumentais, miesto atmosfera, prisiminimais. Projekto pavadinime įkoduotas kūrybinės medžiagos formatas - neatsitiktinai. Viena iš projekto esmių - menininkus provokuoti, paleisti, nevaržyti, bet  ir vėl sugrąžinti prie metalo, o žiūrovą –  šviesti, jog šiuolaikinis metalo menas, tai ne tik kalvystė, juvelyrika..., bet ir objekto kūrimas, instaliacija, skulptūra ir kt.

Siekėme kalbėti, pajusti, pastebėti, diskutuoti apie metalą ne tik kaip kūrybinę medžiagą, bet ir kaip inspiracijų šaltinį. Jūrine kultūra alsuojantis miestas, Klaipėda, labai tiesiogiai formuoja medžiagiškumo patirtis ir vizualųjį įtaigumą. Suvokdami šiuolaikinio meno principus menininkai provokacijoms pasidavė, jie jas priėmė taip natūraliai, kaip kartais net neįtikėtina. Rezultate įgyvendintos idėjos atskleidžia skirtingas projekte dalyvaujančių menininkų kūrybos strategijas. Turėdami vienokių ar kitokių sąsajų su metališkumu menininkai provokuoja žiūrovą. Kviečiame apsilankyti parodoje ir tai patirti.

Projekto parodos dalyviai: Neringa Poškutė (Lietuva), Albinas Jukumas (Lietuva), Andrius Janulis (Lietuva), Oksana Vronska (Latvija), Edgars Vronskis (Latvija).

Paroda vyks iki gruodžio 8 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder