Startavo "Grock IX" festivalis

Startavo "Grock IX" festivalis

Trečiadienį Friedricho pasaže prasidėjo kasmetinis festivalis „Grock IX“.

Kaskart sukviečiantis vis naujų veidų, festivalis šį sezoną pradėjo naujove – Klaipėdos muzikiniais apdovanojimais. Nominantus rinko kompetetinga komisija bei skaitytojai, balsavę portale VE.lt, o apdovanojimus sukūrė menininkė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

Nors internautų nuomone, „Metų grupės“ nominacija turėjo atitekti „Varnoms“, visgi prizas atiteko į „Cappella‘A“ grupės rankas. Kartu dėl šios nominacijos varžėsi grupė „Arrogantics“.

„Metų vokalisto“ nominacija atiteko Kristinai Jatautaitei. Atlikėja vienareikšmiškai laimėjo prieš kitus kandidatus: Editą Bodrovaitę bei Raimondą Vaičiūtę.

Trečioji nominacija „Metų daina“ atiteko „Gyvatos“ kūriniui „Pavasario dienelė“. Čia sutapo internautų ir komisijos nuomonė, tad kūrinys nurungė kitus pretendentus: Karolio Rupkaus „Pasaulio pabaigą“ bei Supermiesto komandos kūrinį „Aš mažas“.

„Metų DJ“  tarsi neturėjo konkurentų. Tvirtą pergalę prieš Osvaldą Bertašių ir DJ Manchinį laimėjo Vitalij Lipo.

Paskutinė , bet ne prasčiausia nominacija „Metų įvykis“ atiteko Memelio Jazzo klubui. Internautų nuomone,  šis prizas turėjo atitekti vaikų ir jaunimo etninės kultūros stovyklai – šventei „Vėlungis“. Trečiasis šios nominacijos kandidatas buvo „Music & coffee”.

Festivalio organizatoriai teigė, kad jie priims bet kokius pasiūlymus ir ateityje plės nominacijų sąrašą. Tačiau nereikėjo laukti kitų metų. Šventės svečiai įteikė šeštąją nominaciją „Klaipėdos muzikos lobis“  Linui Švirinui - už nuopelnus populiarinant klaipėdietišką muziką.

Šventės metu organizatoriai negailėjo padėkų visiems rėmėjams, kartu ir „Vakarų ekspresui“. Dienraščio redakcijai teko gražus ketureilis: „Vakarų ekspresas – jums ir apie jus. Vakarų ekspresas buvo ir bus.“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder