Pajūryje – netikėtas Jurijaus Smorigino ir buvusio grupės „Pikaso“ nario Dovydo Šamraj duetas

Pajūryje – netikėtas Jurijaus Smorigino ir buvusio grupės „Pikaso“ nario Dovydo Šamraj duetas

Ką bendro turi choreografas ir televizijos veidas Jurijus Smoriginas su Dovydu Šamraj –buvusiu uostamiesčio grupės „Pikaso“ dainininku? Į šį klausimą lengvai gali atsakyti Šventosios poilsiautojai.

Dviejų garsių Lietuvos vyrų tandemas Šventosios pramogų centre „Titanikas“ kiekvieną savaitgalį savo improvizacijomis stebina ir linksmina šimtus šios vietos lankytojų.

Penktadieniais ir šeštadieniais kurorto pramogų centrą drebina „Didysis Titaniko šou“ prie kurio vairo šią vasarą pirmą kartą stojo toks neįprastas vedėjų duetas.

„Mes dirbame neturėdami jokio išankstinio scenarijaus ar susitarimų. Kiekvienas pasirodymas scenoje yra absoliuti improvizacija. Niekada nežinau, ką kalbės Jurijus arba kokia mintis šaus į galvą man pačiam. Svarbiausia, kad visos improvizacijos tampa tarsi atskirias mažais spektakliais, kuriuos publika priima kvatodama“, - įspūdžiais dalijasi D.Šamraj.

Aštrialiežuvis J. Smoriginas scenos partneriui taip pat negaili gražių žodžių. Anot maestro, jis nebuvo grupės „Pikaso“ gerbėjas, tačiau kartą Kauno arenoje išgirdęs, kaip Dovydas veda renginį ir susipažinęs su juo, mestelėjo mintį apie galimą bendradarbiavimą scenoje.

„Kai Dovydas paskambino ir pasiūlė prisijungti, apsispręsti nebuvo sudėtinga. Žinote, tas vyrukas toks keistai subrendęs ir prisirpęs ne pagal metus. Jis scenoje neturi kompleksų, smagu į jį žiūrėti ir jo klausyti. Drąsiai sakau, kad „senis Pikaso“ (aš jį taip vadinu), tapo man šių metų atradimu“, - žodžių į vatą nevynioja Jurijus Smoriginas.

Iš savęs ir savo tautiečių nebijantis pasijuokti maestro šmaikštauja, jog Šventojoje ypatingai jaučiąs savo populiarumą. Anot jo, kurorto gatvelėse tvyranti „kažkokia psichologinė priespauda“, o gerai apie save galvojantis jaunimėlis garsųjį maestro dažniausiai palydi replikomis.

„Man pažįstamas tas noras atrodyti kietuoliais. Išmanau žmonių psichologiją, todėl visokias replikėles vertinu kaip užslėptą susižavėjimą“, - ramiai dėsto J. Smoriginas.

Visai kitaip jis vertina „Didžiojo Titaniko šou“ publiką, kuri nuo pat pirmų vakarų J. Smorginą papirko nuoširdumu.

Kartu su D. Šamraj choreografas ne tik pristato vakaro atlikėjus, bet ir bendrauja su žiūrovais, lengvai ir noriai pasiduodančiais dviejų šoumenų avantiūroms.

Darbas pajūrio kurorte ir parduoti vasaros savaitgaliai maestro nekelia jokių nepatogumų.

„Tai atitinka mano profesiją. Esu artistas. Kalbantiems, kad gal nesolidu vasaros vakarus leisti kurorto klube, pasakysiu – visa Lietuva yra užkampis ir didelis kaimas. Jei lietuviai suprastų, kad visi darbai yra svarbūs, nereikėtų ir į visokias gėjų eitynes vaikščioti. O man šis pasiūlymas tiesiog praskaidrino vasarą. Vakare dirbu, dieną paplūdimy pasivartau ir dar solidžiai uždirbu“, - atvirauja J. Smoriginas.

Švenosios pramogų centre „Titanikas“ kartu su Dovydu Šamraj Smoriginą bus galima sutikti iki pat vasaros sezono pabaigos.

Savo scenos partneriu susižavėjęs maestro prasitarė svarstantis galimybę dueto pasirodymus pratęsti ir sezonui pasibaigus.

„Vienas kitą iš pusė žvilgsnio suprantame. Akivaizdu, kad Dovydas – scenos žmogus, mūsų tandemas puikiai pasiteisintų ir kituose projektuose. Jau seniai laikas keisti stereotipus, jog didžiųjų televizijos projektų ar renginių vedėjais gali būti tik tie mums visiems jau įgrisę veidai“, - įsitikinęs J. Smoriginas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder