Pajūriu skries Vincenzo Cipriani ir Vaidos Genytės "Meilės laiškas"

Pajūriu skries Vincenzo Cipriani ir Vaidos Genytės "Meilės laiškas"

Rugpjūčio 14-17 dienomis unikaliais muzikos eksperimentais garsėjantis italų kompozitorius ir pianistas Vincenzo Cipriani drauge su soliste Vaida Genyte Palangoje, Nidoje ir Klaipėdoje pristatys autorinį muzikos projektą „Note d‘amor“ (Meilės laiškas). Tris tarptautinio festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ metu vyksiančius koncertus lydės ir netikėta įžanga – nemokama interaktyvi akcija „Diriguok mums“.

„Muzika, laužanti stereotipus“, „talentingas įvairių muzikos stilių derinimas“, „išskirtinė muzikinių koordinačių sistema“ – taip kritikai apibūdina italų kompozitoriaus, pianisto ir vargonininko Vincenzo Cipriani kuriamą ir atliekamą muziką.

Rugpjūčio 14 d. Palangos kurhauze, rugpjūčio 16 d. – Nidos kultūros ir turizmo centre „Agila“, o rugpjūčio 17 d. – Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje muzikos mėgėjai ir gurmanai turės galimybę patys įvertinti italų muzikos alchemiku tituluojamo V. Cipriani kūrybą. Koncerte „Note d‘amor“ pianistui talkins solistė Vaida Genytė ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro styginių grupė.

„V. Cipriani kūryboje susilieja neapolietiškos dainos, džiazo elementai bei kokybiška, profesionali pop muzika. Džiaugiuosi, jog ji bus atlikta būtent vasarą, poilsiautojams pačioje tinkamiausioje vietoje – pajūryje“, – sakė koncerto dirigentas Dainius Pavilionis.

„Note d‘amor“ – naujausias kompozitoriaus ir pianisto V. Cipriani projektas, kuriame be Lietuvoje jau kartą skambėjusių „Weke“ kūrinių, bus pirmąkart atlikta pietietiškais motyvais nuspalvinta muzika styginiams „Eclectic inside“, kompozitorių L. Dalla, L. Battisti, A. Piazzolla kūrinių aranžuotės bei tradicinės neapolietiškos dainos. Štai toks „Meilės laiškas“ į „Muzikinį rugpjūtį pajūryje“ atkeliaus iš kompozitoriaus koncertinių turų Brazilijoje, Turkijoje, Vokietijoje bei Egipte.

„Kiekvieną koncerte skambėsiantį kūrinį sudaro skirtingi muzikiniai epizodai, pasakojantys vis kitą gyvenimo istoriją. Tačiau apskritai, tai muzika apie meilę – amžiną, jokiai jėgai nepavaldų, nė vieno neaplenkiantį jausmą, gražų kaip nuodėmė ir audringą kaip beprotybė“, – sakė V. Cipriani.

Italų kompozitoriaus kūrinius atliksianti solistė Vaida Genytė pabrėžė, jog drauge su V. Cipriani ji atliks ne tik labai dainingą, bet ir emocionalią, dramatišką muziką. „Išskirtinis kompozitoriaus bruožas – improvizacinis pradas, pasižymintis melodingumu ir laisvumu. Romantika dvelkiančiuose kūriniuose jaučiamas ir patriotizmas, meilė tėvynei, drąsa, ryžtas... Visa programa alsuoja jausmais, į kuriuos remiamės kiekvienas iš mūsų“, – tikina V. Genytė.

Visiems trims „Note d‘amor“ koncertams festivalio organizatoriai yra parengę nuotaikingą įžangą – interaktyvią akciją pajūrio viešosiose erdvėse „Diriguok mums“. Gatvės praeiviai Palangoje, Nidoje ir Klaipėdoje prieš V. Cipriani koncertus „Note d‘amor“ turės galimybę akimirkai tapti profesionalaus simfoninio orkestro dirigentais!

„Tokio eksperimento Lietuvoje dar nėra buvę. Orkestras gros pagal kiekvieno žmogaus muzikines fantazijas. Be abejo, čia bus daug humoro, skanaus juoko“, – intrigavo dirigentas D. Pavilionis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder