Ovidijus Vyšniauskas: "Pamėgti kūriniai skambės naujai ir didingai"

Ovidijus Vyšniauskas: "Pamėgti kūriniai skambės naujai ir didingai"

Klaipėdos "Švyturio" arenoje gruodžio 29-ąją savo 40-ies metų kūrybinės veiklos jubiliejui skirtą koncertą surengsiantis Ovidijus Vyšniauskas sako, jog šią garbingą sukaktį nori susitikti su savo gerbėjais "ir pasidžiaugti kiek mūsų daug ir kokie mes "dideli" užaugom..."

Ar prisimenate, kada susidūrėte su muzika?

Pamenu, jog nuo 6 metų bandžiau groti pianinu. Mokiausi ir Marijampolės muzikos mokykloje.

O kas įkvėpė muzikavimui? Kokia buvo aplinka šeimoje?

Mama mėgo dainuoti. Tėtis taip pat muzikavo. Brolis ir tas smuikavo. Taip kad aplinka buvo muzikinė. Vėliau, jau būdamas vyresnis, grodavau Marijampolės šokių vakaruose. Esu lankęs ir garsųjį berniukų chorą "Vyturėlis". Gal kiek rimtesnį potraukį profesionaliam muzikavimui pajutau tarnaudamas kariuomenėje. Ten teko išbandyti ir įvairius instrumentus: klavišinius, gitarą, mušamuosius ir, žinoma, vokalą. Mokydamasis Gruodžio aukštesniojoje muzikos mokykloje (dabar - konservatorija) studijavau mušamuosius ir kontrabosą. Žodžiu, nesu iš medžio iškritęs...

Kur vėliau teko pritaikyti šias muzikines žinias?

Mane muzikuojantį pastebėjo Andrius Kulikauskas ir pakvietė į "Vilniaus aidus". Vėliau teko muzikuoti Igorio Berino grupėje. Paskui buvau įkūręs ir savo grupę "Labirintas". Po to muzikavau grupėje "Combo". Esu koncertavęs ir su įvairiais orkestrais, ansambliais ir vienas, ir kaip tik norit.

Teko aplankyti nemažai šalių?

Gerai... Pradedu vardinti: Amerika, Anglija, Škotija, Airija, Kanada, Vokietija, Lenkija, Rusija, Ukraina, Austrija, Turkija ir taip toliau. Be abejo, su koncertais esu išvažinėjęs ir visą Lietuvą.

Ar esate skaičiavęs, kiek dainų sukūrėte?

Kažkaip neteko. Nebuvo aktualu.

Kas jaučiatės labiau esąs - atlikėjas ar kompozitorius?

Jei trumpai - ir tas, ir tas.

Nusprendėte surengti savo gerbėjams 40 metų kūrybinės veiklos "ataskaitą".

Jau vien pasiryžimas surengti tokį didelė koncertinį turą reiškia norą susitikti su savo gerbėjais ir pasidžiaugti kiek mūsų daug ir kokie mes "dideli" užaugom...

Kaip šie koncertai atrodys?

Pirmiausia mes su maestro Vytautu Lukočiumi bei jo vadovaujamu orkestru "Vilnius Sinfonietta" ruošiame visų dainų naujas orkestruotes. Šias dainas atliksiu akompanuojant orkestrui bei roko grupei. Žodžiu, visi pamėgti klausytojams kūriniai turėtų skambėti naujai ir didingai. Na, o kaipgi koncertai be svečių? Įvairiuose miestuose dalyvaus ir įvairūs svečiai. Bus ir Inga Valinskienė, su kuria dainuoju daug duetų. Laukiu atvykstant ir Merūno. Yra pasižadėję apsilankyti ir LRT žurnalistė, gera mano bičiulė Edita Mildažytė, Arūnas Valinskas, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, mūsų šalies pasididžiavimas - sportinių šokių kolektyvo "Žuvėdra" šokėjai, vadovaujami Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių. Daugiau kitų įdomybių neatskleisiu, nes pradings paslapties šydas. Esu įsitikinęs, jog jubiliejinis turas pavyks puikiai ir visi parsineš į namus kuo šilčiausius prisiminimus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder