Onkologijos centro statybai remti - koncertas

Onkologijos centro statybai remti - koncertas

Ketvirtadienį, gegužės 31 d., Klaipėdoje įvyks labdaros koncertas šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai remti. Koncerto "Akustinės spalvos" su Linu Švirinu ir grupe Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje (Savanorių g. 4) pradžia - 19 val.

“Akustinės spalvos - tai alternatyvus pavadinimas, giliau ir taikliau įvardijantis muzikinę tradiciją, kuri vadinosi dainuojamoji poezija. Tai pelnyta duoklė ir reveransas tokiems meistrams kaip Vytautas Kernagis, Virgis Stakėnas, Alfredas Kukaitis, Algirdas Klova, Skirmantas Sasnauskas, Mieczyslaw Litwynski ir kt., seniai peržengusiems dainuojamosios poezijos ribas, atnešusiems ypatingą subtilų garso ir žodžio sąskambį, suformavusiems unikalią lietuviškąją prasminės muzikos tradiciją, kur tarp muzikos ir teksto vyksta lygiavertis dialogas.

Koncertinėje programoje didžioji dalis dainų - laiko patikrintos ir išsaugotos dainų pagal Salomėjos Nėries, Pauliaus Širvio, Petro Panavo, Jono Jakšto eiles ir mano poetines dėliones", - sako L. Švirinas.

Koncerte gros: L. Švirinas (vokalas, gitara, klavišiniai), Jotvilas Švirinas (perkusija), Rytis Švirinas (bosinė gitara) ir džiazo muzikantas Laimonas Urbikas (saksofonas).

"Tai paskutinysis koncertas iš Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizuoto koncertų ciklo "Muzika gydo" onkologinio centro statybai paremti. Tik drauge galime įveikti didžiausias negandas", - sako festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

"Darant gerus darbus našta nepastebimai pasitraukia ir skrydžio jausmas užpildo krūtinę, kaip užpildo garsas erdvę, o prasmingi tekstai mintis", - užbaigia L. Švirinas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder