"Muzikinį rugpjūtį pajūryje" užbaigs nemokamas koncertas

"Muzikinį rugpjūtį pajūryje" užbaigs nemokamas koncertas

Rugpjūčio 19 dieną 17 valandą klaipėdiečiai kviečiami į Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje vyksiantį nemokamą koncertą, kuriame skambės kompozitoriaus Alvido Remesos septynių dalių simfonija-oratorija "Assumptione". Šis koncertas užbaigs 21-ąjį festivalį "Muzikinis rugpjūtis pajūryje".

2016-ais metais sukurto kūrinio premjera jau įvyko Klaipėdoje ir Telšiuose. Muzikos terapeutas, vargonininkas doc. Alvidas Remesa džiaugėsi, kad ši simfonija-oratorija ir vėl skambės Klaipėdoje. "Šio kūrinio paskirtis nėra nei pralinksminti, nei nuliūdinti, nei auklėti. Jis tiesiog priverčia žmogų mąstyti, kas mes ir iš kur mes esame. Jis klausytojams leidžia pakeliauti per du tūkstančius krikščionybės metų. Kūrinys atliekamas trimis kalbomis: lietuvių, lotynų ir aramėjų", - aiškino kompozitorius.

Renginio aprašyme teigiama, kad septynių dalių simfonija-oratorija "Assumptione" buvo sukurta pranciškoniškojo rožinio septynių paslapčių pagrindu ir skirta švč. Mergelės Marijos Ėmimo Dangun garbei. "Kūrinys skirtas pratęsti intelektualiai pranciškonų tradicijai, kuri siekia XIII amžių. Antra vertus, kūrinys papildo mūsų miesto, kurį aš vadinu ne uostamiesčiu, o "miestauosčiu", kultūrinį gyvenimą", - prieš koncertą kalbėjo A. Remesa.

Simfonija-oratorija "Assumptione", pasak pašnekovo, skirta atlikti tik sakralinėje erdvėje - akustika, aidas esą praturtina kūrinį. Jį atliks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras ir mišrusis choras, diriguos maestro prof. Stasys Domarkas, choro meno vadovas Vladimiras Konstantinovas, solo partijas atliks solistai - Artūras Kozlovskis (baritonas) ir Rita Petrauskaitė (sopranas).

Regis, festivalio "Muzikinis rugpjūtis pajūryje" organizatoriai tarsi pamiršo apie baigiamąjį festivalio koncertą - apie šį renginį informacija neskelbiama specialiose programėlėse, jį paminėti pamiršta ir spaudos konferencijos metu. "Man ir pačiam tai yra mįslė, - apie nesusipratimą kalbėjo kompozitorius. - Matyt, taip nutiko dėl vidinių teatro pertvarkų, gal įsivėlė kokia klaidelė. Juk šį renginį pradėjome planuoti dar prieš pusmetį."

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder