Muzika ir muzikavimas: tai ne tik rezultatas

Muzika ir muzikavimas: tai ne tik rezultatas

Muzikos studijoje „Grock“ koncentruojamasi į kūrybišką saviraišką, asmenybės tobulėjimą ir muzikavimo džiaugsmą.

Šį rudenį startuoja jau 16-ti studijos „Grock“ mokslo metai. Per netrumpą laikotarpį ugdytinių skaičius “gerokai” keturženklis.  Muzikuoti, dainuoti atvyksta ne tik klaipėdiečiai, bet gretimų rajonų gyventojai.

„Mūsų tikslas – kurti Klaipėdą muzikuojančiu miestu. Pirmiausiai tam suteikiame tokias mokymosi sąlygas, kur kiekvienas galėtų save realizuoti ir drąsiai įgyvendinti idėjas, jausti jų palaikymą, sulaukti pagalbos, būti tarp bendraminčių, vieniems iš kitų mokytis“, - sako studijos įkūrėjas, muzikos pedagogas Linas Švirinas.

Šioje studijoje muzikuoti gali ir vos tik gimęs kūdikis, ir garbaus amžiaus senjoras – ribos, kada galima pradėti mokytis groti instrumentu ar dainuoti, – nėra. Nėra ir laiko limito, per kurį derėtų išmokti valdyti instrumentą ar balsą. L. Švirino nuomone, tai – nesibaigiantis procesas, kurį galima tęsti visą gyvenimą. Ir ne tik dėl įgyjamų įgūdžių, tobulinamos technikos.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad muzika turi didelę reikšmę žmogaus sąmonės ir pasąmonės veiklai, taip pat – fiziologijai. Vienas svarbiausių muzikavimo metu vykstančių procesų – dopamino, dar kitaip vadinamo laimės hormonu, – išsiskyrimas. Jis didina motyvaciją, padeda geriau mokytis ir siekti aukštesnių rezultatų kitose srityse. Muzikuojantys žmonės įprastai turi geresnę atmintį, greitesnę reakciją, tikslesnį mąstymą. Kadangi jų smegenyse suaktyvinama neuronų veikla, informacijos perdavimai vyksta greičiau nei pas jokiu muzikos instrumentu negrojančiuosius. Be to, muzikuojantieji lavina savo vaizduotę, mokosi susikaupti, geriau atpažinti ir pajusti skirtingas emocijas. Visą tai įsisavinti padeda skirtingi muzikos elementai: vieni jų didesnę įtaką daro emocijoms, kiti, pavyzdžiui, ritmas, - judesiams, treti – vidaus organų veiklai.

Muzikos studijoje „Grock“ dirbantys pedagogai šiuos muzikos privalumus išnaudoja dirbdami su skirtingų poreikių turinčiais žmonėmis. Didelis dėmesys skiriamas turintiems negalią – jų savijautos progresas ir socializacijos gerinimas yra vienas didžiausių muzikos studijos džiaugsmų. Koncentruojamasi ir į nėščiąsias – būsimos mamos skatinamos ryšį su vaikeliu stiprinti per muziką. Ši idėja vienais metais išaugo net į nėščiųjų chorą.

Šiuo metu muzikos studijoje vyksta grupinės arba individualios dainavimo, gitaros, mušamųjų, fortepijono ir  klavišinių, ukulelės pamokos, muzikavimo ir dainavimo priešmokyklinio amžiaus grupės.

„Kasmet norisi išbandyti vis kažką naujo, paįvairinti ugdymo procesą. Šiemet bandysime suburti grupę vaikų, su kuriais kursime muzikinį vadinimą – mažą teatrą. Tai nebus tik kūrybinė raiška pamokų metu – išvysti rezultatą pakviesime ir visus norinčius koncertinėj-teatrinėj aplinkoj“, – dalijosi L. Švirinas.

Studijos ugdytiniai jau prieš dešimtį metų sukūrė ir atliko reikšmingą žingsnį muzikinio teatro srityje – sukūrė pirmąją roko operą Klaipėdoje „Eglė žalčių karalienė“, ne kartą rodytą uostamiestyje ir už jo ribų. Didžiausi mokinių pasiekimai per aktyvią kūrybinę veiklą ir pasireiškia: jie ne tik mokosi tam tikrų kūrinių, populiarių dainų, bet ir kuria savo dainas, dukart per metus pasirodo studijos koncertuose, kaskart sukviečiančiuose artimuosius į netradicines, vis besikeičiančias erdves, koncertuoja ir didžiųjų miesto švenčių metu, sėkmingai dalyvauja įvairiuose muzikiniuose TV projektuose.

„Džiaugiamės, kad vaikai jau nuo pirmųjų savo pasirodymų turi galimybę juos atlikti profesionaliai – kiekvienam suteikiamos išskirtinai kokybiškos techninės sąlygos su puikiu įgarsinimu, apšvietimu. Mūsų studija, nestigdama jaunatviško maksimalizmo, kūrybiškumo, rūpinasi visoje Lietuvoje vykstančių renginių apšvietimu ir įgarsinimu – tai dar viena mūsų veikla“, – džiaugėsi studijos vadovas. Donatas Montvydas, Vaidas Baumila, Monique, Monika Linkytė, Šūta Ščiogolovaitė, Mantas, V. ir V. Tarasovai, “Golden Parazyth” – tai nedidelė dalis tų atlikėjų, kuriems ne vis vien kaip skamba, kaip aptarnaujama, kaip vykdomi visi techniniai reikalavimai. Įmonės ir asmenys, norintys įspūdingos šventės kreipias į mus ir dažniausia tampa nuolatiniais klientais.

Išskirtinę ugdymo aplinką bei mokytojo ir mokinio santykį kurianti „Grock“ studija kasmet suburia daugiau kaip 200 mokinių, kurių tikslai ir uždaviniai vis auga. Jų veiklą galite stebėti interneto svetainėje http://grock.lt/ arba https://www.facebook.com/studijaGROCK/.

Susidomiejusieji gali paskambinti arba parašyti: 860000370, [email protected].

 Laukiam Jūsų adresu Ligoninės 16 II a., priėmimas vyksta ištisus metus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder