Monika Linkytė ir Vaidas Baumila išvyksta į 60-ąjį Eurovizijos" dainų konkursą

Monika Linkytė ir Vaidas Baumila išvyksta į 60-ąjį Eurovizijos" dainų konkursą

Antradienį dainininkai Monika Linkytė ir Vaidas Baumila išvyksta į 60-ąjį "Eurovizijos" dainų konkursą Austrijos sostinėje Vienoje. Garbę surengti jubiliejinę "Euroviziją" Austrijai pernai iškovojo kontraversiškasis šios šalies atstovas - barzdotas transvestitas, pasivadinęs Končita Vurst (Conchita Wurst). 2014 m. Kopenhagoje Končita atliko europiečių simpatijas pelniusią dainą "Rise like a Phoenix".

Šiam konkursui Lietuva pasirinko atlikti dainą "This Time".

Lietuva pasirodys antrajame "Eurovizijos" pusfinalyje, kuris įvyks gegužės 21 d. pirmasis pusfinalis įvyks gegužės 19 dieną.

Lietuvos delegacijos Vienoje laukia ne tik repeticijos, bet ir turininga kultūrinė programa: koncertas Šionbruno rūmuose, Vienos filharmonijoje, plaukimas garlaiviu Dunojaus upe.

2015 metų "Eurovizijos" dainų konkurso logotipą sudaro du elementai - sfera ir banga, simbolizuojanti "Eurovizijos" dainų konkurso vienijimąsi bei skirtingų tautų ir kultūrų dalyvių ir atlikėjų įvairovę. Grafinio logotipo idėja siekiama parodyti, jog muzika suvienija visą Europą. Šūkiu"Tieskime tiltus" taip pat akcentuojama Austrijos tolerancija ir atvirumas žmonių skirtumams. Nepaisant to, kokiai kultūrai jie priklauso, kokia kalba bendrauja, tatai - tarsi kvietimas susikibti rankomis, pamirštant tarpusavio skirtumus.

2015 metų "Eurovizijos" dainų konkursas bus surengtas Wiener Stadthalle arenoje, kurioje telpa iki 16 tūkst. žmonių.

Renginį ves trys moterys: Alice Tumler, Mirjam Weichselbraun bei Arambella Kiesbauer. Tuo tarpu "Žaliajame kambaryje", dalyvius kalbins "Eurovizijos 2014" nugalėtoja K.Viurst.

Šiųmetiniame dainų konkurse išvysime 40-imt šalių. Dėl finansinės padėties ir politinės situacijos iš konkurso pasitraukė Ukraina, tačiau į "Euroviziją" sugrįžo net trys šalys - metų pertrauką padariusios Serbija ir Kipras bei po šešių metų savo atstovą į konkursą vėl siųsianti Čekija. Prie dalyvių gretų prisijungs Australija, kuriai "Eurovizijos" jubiliejaus proga suteikta vienkartinė galimybė pasirodyti dainų konkurse. Šalis pasirodys "Eurovizijos" finale, todėl gegužės 23 dieną Europa stebės net 27 valstybių pasirodymus.

33 šalys dalyvaus gegužės 19 ir 21 dienomis vyksiančiuose pusfinaliuose. Finalas įvyks gegužės 23-iąją. Tiesiai į jį patenka "didysis penketas" - Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Italija ir Ispanija, praėjusių metų nugalėtoja Austrija - ir jau minėta garbės viešnia Australija.

Kaip jau įprasta, 50 proc. rezultato priklausys nuo profesionalų komisijos įvertinimų. Vadinasi, ir pusfinalių, ir finalo metu kiekvienoje šalyje esančios komisijos taškai bus sumuojami su žiūrovų taškais santykiu 1:1. Susumavus, gaunami bendri šalies taškai. Esant lygiam taškų skaičiui, žiūrovų balsai turės didesnę reikšmę.

Kaip visuomet, iš kiekvieno pusfinalio dešimt geriausių dainų keliaus į finalą.

Lietuva "Eurovizijos" konkurse dalyvaus šešioliktąjį kartą. Pernai mūsų šaliai atstovavo dainininkė Vilija Matačiūnaitė, atlikusi kūrinį "Attention". Jai nepavyko peržengti pusfinalio barjero. Sėkmingiausiai konkurse yra pasirodęs projektas "LT United", 2006 metais užėmęs šeštąją vietą.

"Eurovizija" pradėta rengti nuo 1956 m. ir yra vienas iš populiariausių ne sporto renginių visame pasaulyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder