Mindaugėlis: "Savo muzikos ieškojau 20 metų"

Mindaugėlis: "Savo muzikos ieškojau 20 metų"

Kokybiška elektroninė muzika, Lietuvos šokių muzikos istorija, vakarėliai, kurie įrašyti į šalies klubinės kultūros istoriją... Visus šiuos raktinius žodžius galima priskirti vienam klaipėdiečiui Mindaugui Bačiliūnui, kurį jau du dešimtmečius elektroninės muzikos gerbėjai Lietuvoje pažįsta Mindaugėlio pseudonimu.

Jau daugiau nei dešimtmetį šios techno muzikos legendos gimtadieniai tampa išskirtiniu įvykių tikriems šokių muzikos gerbėjams. Šiemet Mindaugėlio gimtadienio renginys uostamiestyje ketina susprogdinti tikrą kokybiškos muzikos bombą. Mat liepos 25 dieną Klaipėdos naktiniame klube "Fabrik" 34 - tą gimtadienį Mindaugėliui padės sutikti "Silence Family" šeimos tėvas Vidis, Kauno elektroninės muzikos legenda Kastis Torrau, vienas talentingiausių Lietuvos jaunų elektroninės muzikos prodiuserių Markas bei merginų numylėtinis Vaidas Baumila.

Likus vos kelioms dienoms iki gimtadienio fiestos, šventės kaltininkas su "VE.lt" portalu sutiko pasidalinti mintimis apie artėjantį gimtadienį, elektroninės muzikos dabartį bei svarbiausius gyvenimo įvykius.

- Tavo gimtadienis jau daug metų tampa dideliu įvykiu uostamiesčio klubinės visuomenės rate. Ar prisimeni kada savo gimtadienį pradėjai švęsti ne tik vien su giminėmis ir artimaisiais?

- Tai buvo berods 2003 m. ir tuo metu vadovavau "Global" naktiniam klubui. Pamenu, jog artėjant gimtadienio datai žmonės pradėjo sakyti, jog ateis į klubą manęs pasveikinti. Tuomet ir pagalvojau, kad galbūt aš pats galėčiau susirinkusiems padovanoti kokybiškos elektroninės muzikos šventę. Tiesiog tuomet labai norėjau, kad Klaipėdos publika daugiau sužinotų apie teisingą, kokybiška klubinę kultūrą, tad nusprendžiau, kad mano gimtadienio šventė galėtų tapti įrankiu praplėsti žmonių kultūrinį pažinimą.

- Ir koks buvo rezultatas?

- Tuomet šventė pavyko puikiai. Buvo be proto geras vakarėlis į kurį susirinko žmonės, kurie atėjo ne prisigerti ar tiesiog "prastumti" laiką. Susirinko tie, kurie iš tiesų mėgavosi renginiu ir jo metu skambančia muzika. Gaila, kad tokių vakarėlių klubuose šiandien Lietuvoje pasitaiko retai...

- Apskritai, tavo nuomone, kokia šiuo metu yra klubinės kultūros situacija Lietuvoje?

Pasakysiu atvirai. Šiuo metu Lietuvoje klubai, kuriuose skamba kokybiška elektroninė muzika, gyvena sunkiai. Tai, mano nuomone, emigracijos pasekmė. Man tenka itin dažnai koncertuoti Londone. Ten aš matau tuos žmones, kurie anksčiau Lietuvoje lankėsi legendiniuose naktiniuose klubuose, šoko iki paryčių iškėlę rankas į viršų ir mėgavosi gera muzika. Tad ten vakarėliai gerokai skiriasi nuo vykstančių dabar Lietuvoje. Tačiau nemanau, kad situaciją mūsų šalyje reikia piešti tamsiomis spalvomis. Mano nuomone, turi užaugti nauja karta su teisingu požiūriu į šokių muzikos klubus, pačią muziką, atlikėjus. Karta, kuri suvoks, jog naktinis klubas tai nėra tiesiog vieta prisigerti ir "nusikabinti" merginų. Juk ir man kokiais 1997 m. per vakarėlius reikėjo groti "Coco Jambo", o jau po kelių metų visi plūdo į "Global" naktinį klubą paklausyti Džeimso Zabielos.

- Įvardink dalykus, kurie praėjus tiek metų šiandien tave džiugina labiausiai?

- Kaip ir kiekvienas tikras šeimos vyras, šiandien labiausiai džiaugiuosi savo šeima. Man sūnus yra mano brangiausias kūrinys. O jei kalbėsime apie muzikinę veiklą, tai šiandien mane labiausiai džiugina tai, jog aš pagaliau radau savo muziką bei skambesį, kurį man itin malonu groti. Jo ieškojau 20 metų. Per tuose metus sukaupta patirtis šiandien man leidžia turėti savo kūrybinį identitetą ir pilnatvę.

- Ar galėtum įvardinti, kaip per 20 metų kito tavo pasirodymai ir muzika?

- Anksčiau aš buvo tikras "degtukas". Man muzikoje svarbiausia buvo ritmika, griežtumas, jau nuo pasirodymo pradžios norėdavau agresyviai paimti publiką, kad visi nuo pirmo akordo pašoktų iš vietos. Tačiau dabar aš muzikoje labiau vertinu harmoniją. Man svarbį kūrinio sandara ir pati mintis. Kiekvienas pasirodymas man turi turėti tam tikras dalis, kurios skirtingai veiktų publiką

- Tavo vardas gerai žinomas tarptautinėje elektroninės muzikos scenoje. Tačiau lyg šiol gyveni ir dirbi Klaipėdoje. Ar niekada nekilo mintis išvažiuoti gyventi kitur?

- To manęs klausia daug kas. Tačiau aš manau, kad žmogus turi kurti ten, kur jam tai daryti sekasi geriausiai, ten kur jis jaučiais laimingas. Čia aš turiu visas sąlygas gyventi taip, kaip man patinka. Aš tikrai nesuprantu tų žmonių kurie sako, kad norint kažką pasiekti tarptautinėje scenoje reikia išvažiuoti ir gyventi Londone, Stokholme, Berlyne ar kitame metropolyje. Šiais laikai nebėra sienų. Viskas ko reikia, tik daug dirbti ir kurti kokybišką produktą ir tu anksčiau ar vėliau būsi pastebėtas.

- Trumpai papasakok, kodėl į šį gimtadienio vakarėlį turėtų ateiti žmonės. Kuo jis skirsis nuo kitų ir ko žmonės turėtų jame tikėtis?

- Apskritai manu, kad šis vakarėlis bus stipriausias iš visų vykusių. Jame bus visko. Labai džiaugiuosi, jog renginyje sutiko pasirodyti mano geri draugas Vidis ir Kastis Torrau. Tai yra žmonės, kuriuos galima vadinti kokybiškos muzikos etalonais. Jie tiesiog negali kurti nekokybiškų pasirodymų. Taip pat man smagu, kad prie šios šventės sutiko prisidėti perspektyviausias Klaipėdos elektroninės muzikos kūrėjas Markas. Mano nuomone, šio vaikino muzika artimiausiu metu pradės karaliauti ir užsienio šalių muzikos topuose. Tačiau didžiausiu maloniu netikėtumu tapo tai, kad Vaidas Baumila, kuris šiuo metu tikrai užsiėmęs kūrybine bei koncertine veikla, rado laiko ir sutiko atvykti į šį vakarėlį. Tad žmonės gali tikėtis tikrai gero, įvairiapusiško ir nuoširdaus vakaro, kaip senais gerais laikais.

- Kokia tau būtų geriausia dovana gimtadienio proga?

- Pilna šokių aikštelė. Neprašau jokių dovanų, man didžiausia dovana yra žmonės. Bet jei norite man kažką atnešti, tai atsineškite su savimi gerą nuotaiką.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder