Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Ieva Zasimauskaitė: man sakė, kad negaliu dainuoti

Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Ieva Zasimauskaitė: man sakė, kad negaliu dainuoti

Lietuvai šiųmečiame „Eurovizijos“ konkurse atstovaujanti Ieva Zasimauskaitė pastarąsias savaites nuolat girdi komplimentus dėl unikalaus savo vokalo. Tačiau dainininke I. Zasimauskaitė tvirtino tapusi atsitiktinai – mat bandydama įstoti į muzikos mokyklą, ji išgirdo atsakymą, jog negali dainuoti.V. Nevieros/LRT nuotr.

Ketvirtadienį antrojoje eurovizinėje repeticijoje dalyvavusi I. Zasimauskaitė užsienio žiniasklaidai papasakojo ne tik apie savo kelią į muzikos olimpą, bet ir sulaukė klausimų apie antrąjį bandymą didžiausioje muzikinėje pasaulio scenoje.

„Jaučiuosi labai laiminga, kad pagaliau grįžau į areną. Repeticija sekėsi puikiai. Pirmą kartą dainuojant šiandien šiek tiek turėjau bėdų su garsu, susikeitėme ausinėmis su Akmėja ir problema išsisprendė. Esame labiau patenkinti savo pasirodymo išpildymu nei praeitą kartą. Dabar viskas geriau“, – po repeticijos susirinkusiai žiniasklaidai pasakojo I. Zasimauskaitė.

Sulaukusi daugybės komplimentų dėl švelnaus balso, atlikėja kiek susigėdo: „Man atrodo, kad mano balsas – normalus ir įprastas.“

Taip pat ji papasakojo, jog dainininke tapo atsitiktinai, paskatinta draugės. „Buvau labai kukli. Niekad nemaniau, kad tapsiu dainininke. Kai bandžiau stoti į muzikos mokyklą, man pasakė, kad negaliu dainuoti, neturiu balso. Jie sakė, kad jei matys progresą, mane priims į muzikos mokyklą. Galiausiai ten įstojau“, – prisimena dainininkė.

Būdama šešiolikos, ji pastebėjo atranką į vieną muzikinį televizijos projektą, tačiau net neturėjo minčių ten dalyvauti. Tačiau draugė pasakė, jog ji pralaimės vieninteliu atveju – jei nepabandys savo sėkmės. „Verkiau, nes nenorėjau jaustis nevykėle, o paskui susiėmiau ir nuėjau į atranką“, – pasakojo atlikėja.

Žurnalistui pastebėjus, jog daugelis žiūrovų verkia, išgirdę I. Zasimauskaitės atliekamą konkursinę dainą, atlikėja tvirtino labai tuo besidžiaugianti. „Gaunu labai daug žinučių, žmonės sako, kad verkia manęs klausydami. Nors skambės keistai, man dėl to labai džiugu. Pati verkiu dainuodama šią dainą, nes joje yra ypatinga reikšmė.

Kai dainuoju, jaučiuosi savimi, man nereikia nieko vaidinti. Kai pamatau Marių dainos pabaigoje, jaučiuosi lyg namie. Puikus jausmas“, – tikino eurovizininkė.

Paklausta, kokia mėgstamiausia jos meilės daina, I. Zasimauskaitė užtraukė savo konkursinę „When We`re Old“.

„Būtų stebuklas tiek mano šaliai, tiek man, jei laimėčiau „Euroviziją“. Salvadoras Sobralis nugalėjo, nes buvo savimi scenoje. Manau, kad žmonės tai pajuto“, – kalbėjo dainininkė ir, žurnalistui pridūrus, jog žmonės tą patį kalbą apie ją pačią, I. Zasimauskaitė neslėpė džiugesio.

Užsienio žiniasklaida labai gyrė idėją dainą užbaigti stovint ant tiltelio. „Tai – puikiausias būdas išnaudoti šį scenos akcentą“, – tvirtino žurnalistas. I. Zasimauskaitė pripažino, jog idėja pasirodymą baigti ant tiltelio kilo režisierei Rasai Micachienei. „Turiu nuostabų žmogų savo komandoje. Esu tikra, kad būtent dėl jos nugalėjau nacionalinėje atrankoje. Kai šiandien pamačiau pasirodymo įrašą, ėmiau verkti“, – pažymėjo dainininkė.

I. Zasimauskaitė prisiminė ir dalyvavimą šiųmetinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Atlikėja tvirtino, jog tai buvo vienas gražiausių kelių jos gyvenime. „Turiu puikią komandą. Gerai, kad atranka tęsėsi kelis mėnesius, galėjome eksperimentuoti su daina, išvaizda ir scena. Mūsų atranka yra puiki“, – komplimentų lietuviškai konkurso atrankai negailėjo dainininkė.

Atlikėja atkreipė dėmesį, jog su ja į Portugaliją atvyko ir dainininkas Jurgis Brūzga, Lietuvos atrankoje užėmęs antrąją vietą. „Jis čia su manimi, nes jo žmona yra mano pritariančioji vokalistė“, – užsienio žiniasklaidai atskleidė dainininkė.

Lietuvos atstovė pridūrė, jog ji gyvenanti mažoje šalyje, tad artistai yra ne konkurentai, o draugai. „Paula, Jurgis ir kiti mane labai palaiko“, – kalbėjo ji.

Žurnalistai domėjosi ne tik euroviziniais I. Zasimauskaitės reikalais, bet ir uždavė asmeninių klausimų, pavyzdžiui, apie romantiškiausią jos išgyventą momentą.

„Piršlybos buvo nuostabios. Sakiau Mariui, jog jei mane myli, turi išimti visas sėklas iš granato, kad galėčiau jas suvalgyti. Tai man – pats romantiškiausias prisiminimas su Mariumi“, – šypsojosi atlikėja.

Į didžiąją „Eurovizijos“ sceną I. Zasimauskaitė lips gegužės 8-ąją, pirmojo pusfinalio metu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder