Lietuvai "Eurovizijoje" atstovaus "Fusedmarc"

Lietuvai "Eurovizijoje" atstovaus "Fusedmarc"

Sausakimšoje "Švyturio" arenoje Kovo 11-osios vakarą vainikavo "Eurovizijos" konkurso nacionalinės atrankos finalas, kuriame paaiškėjo, jog šiais metais "Eurovizijos" konkurse Kijeve Lietuvai atstovaus "Fusedmarc".

Šventinį koncertą Lietuvos himnu pradėjo Klaipėdos choras, su Nepriklausomybės atkūrimo diena sveikino šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. 2017-ųjų Lietuvos kultūros sostinėje Klaipėdoje žiūrovus arenoje įspūdingu šou stebino „Paslaptingieji smilgininkai“. Skambia įžanga į konkurso finalą tap praėjusių metų atstovas didžiausiame Europos dainų konkurse Donatas Montvydas su naujausia savo daina „Screw Me Up" ir pernai pergalę nacionalinėje atrankoje jam atnešusia „I`ve Been Waiting For This Night“.

Šiais metais "Eurovizijos" konkurso nacionalinėje atrankoje Lietuvoje dalyvavo 51 atlikėjas. Varžėsi garsiausios žvaigždės ir eterio naujokai. Grandai vienas po kito traukėsi, užleisdami vietą naujoms žvaigždėms. Finalą pasiekė šeši atlikėjai. Be to žiurovai grąžino į finalą spalvingiausią ir ryškiausią "Eurovizijos" dalyvę Lolitą Zero - Gyčio Ivanausko sukurtą personažą. Taigi Klaipėdoje dėl garbės atstovauti Lietuvai "Eurovizijos" konkurse susirungė septyni daininkai.

Jauniausia konkurso dalyvė šešiolikmetė Paula su daina "Let U go" drąsiai ir užtikrintai pradėjo konkurso finalą. Romantiškajam Gabrieliui Vageliui atliekant dainą "Feel Myself Free“ arenoje sužibo daugybė žiburėlių. Publiką uždegė temperamentingoji Greta Zazza su daina „Like I Love You“, ovacijomis klaipėdiečiai palydėjo alternatyviųjų  "Fusedmarc" dainą „Rain Of Revolution“, patiko žiūrovams ir Aistės Pilvelytės daina „I'm like a Wolf“, švilpimai buvo palydėta komisijos kritika, išsakyta šiai atlikėjai. Lolita Zero su daina „Get Frighten“ scenoje jojo ant jaučio, skaldė arbūzus ir pažėrė aukso dulkių lietų. Nacionalinės atrankos finalą vainikavo elegantiškas ir stilingas Kotrynos Juodzevičiūtės pasirodymas  su daina „Love Shadow“.

"Švyturio" arenoje ir prie televizijos ekranų balsavę žiūrovai daugiausiai balsų skyrė "Fusedmarc", tačiau tai buvo pusė įvertinimo. Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininkus vertino ir komisija: muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, orkestro „Vilniaus sinfonietta“ vadovas Vytautas Lukočius, LRT KLASIKOS laidos „Skambantys pasauliai“ sumanytoja ir vedėja, operos solistė Nomeda Kazlaus, muzikos kritikas Kazimieras Šiaulys, dainininkas Povilas Meškėla, praėjusių metų atstovas „Eurovizijoje“ D. Montvydas. Komisijoje – ir užsienio ekspertai: vokiečių grupės „Fools Garden“ lyderis Peteris Freudenthaleris, Latvijos dainininkas Lauris Reiniks, pasaulinio garso žvaigždžių prodiuseris iš Jungtinės Karalystės Denis Ingoldsby ir „The Pussycat Dolls“ vokalistė iš Australijos Chloe Maggs. Komisijos sprendimu, į Kijevą nusipelnė važiuoti "Fusedmarc".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder