Legendiniam vaikų ir moksleivių televizijos konkursui "Dainų dainelė" -  40 metų

Legendiniam vaikų ir moksleivių televizijos konkursui "Dainų dainelė" - 40 metų

Šiais mokslo metais vyksiantis populiarus, vienas unikaliausių, turintis ilgametes tradicijas konkursas „Dainų dainelė” minės 40 metų jubiliejų.

Jau lapkričio mėnesį konkursas prasidės mokyklose, vėliau vyks savivaldybių, zoniniai ir šalies etapai.

Kitą savaitę Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija planuoja pasirašyti sutartį dėl konkurso transliavimo ir baigiamosios šventės organizavimo 2014 m.

Ištisus devynius mėnesius trunkančiame konkurse dalyvauja vaikai ir mokiniai nuo 6 iki 19 metų.

Dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Vertinant ansamblius dar atsižvelgiama į ansamblio tipą (duetas, tercetas, kvartetas, merginų, vaikinų, mišrus).

Vertinimo komisija išrinks konkurso laureatus, kurie gegužės pabaigoje dainuos baigiamajame laureatų koncerte. Jiems bus įteikti Švietimo ir mokslo ministerijos diplomai ir atminimo dovanos.

„Dainų dainelė“ organizuojama kas antri metai nuo 1974-ųjų. Šiuo nacionaliniu jaunųjų dainininkų renginiu siekiama puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką. Konkursas į profesionalaus muziko kelią atvedė jau ne vieną šiandien žinomą Lietuvos dainininką. Tai vienas iš daugiausiai dalyvių pritraukiančių šalies muzikinių renginių, nuo konkurso pradžios jame dalyvavo per 200 tūkstančių jaunųjų dainininkų.

Konkursą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Nacionalinė M.K Čiurlionio menų mokykla ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder