"Laukiantis bilietas" sulaukė ažiotažo

"Laukiantis bilietas" sulaukė ažiotažo

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventę Klaipėdoje antrus metus įprasmino "laukiančio bilieto" iniciatyva. Labdaringas koncertas "Nubusk pasikeitęs" Klaipėdos koncertų salėje sulaukė išskirtinio miestiečių dėmesio.

Šventinį koncertą pradėjo "Tautiška giesmė", Prezidentės sveikinimo vaizdo transliacija, rašytojas Juozas Šikšnelis paskaitė dedikaciją nepriklausombei. Įkvepiančiai susirinkusiuosius pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Meras prisiminė, kad jams pačiam jaunystėje "laukiantis bilietas" į muzikos pasaulį buvo abitūros vakare išgirstas džiazo muzikantų pasirodymas. "Laukiančio bilieto" iniciatyva įkvepia ir skatina rūpintis, kad ši tradicija tęstųsi, kol neliks nė vieno laukiančiojo", - kalbėjo V. Grubliauskas. 

Pasak "laukiančio bilieto" inicijavusios VšĮ "Klaipėdos šventės" vadovo Romando Žiubrio, iniciatyva šiemet sulaukė tikro ažiotažo. "Jau prieš koncertą klaipėdiečiai skambino į įstaigą ir teiravosi, kur pervesti pinigus "laukiančiam bilietui". Netrūksta klausytojų ir šventinį Kovo 11-osios vakarą Klaipėdos koncertų salėje surengtame koncerte, nors mieste vyksta tikrai daug renginių", - džiaugėsi R. Žiubrys. 

Koncerto pertraukos metu buvo renkamos lėšos vaikams ir jaunimui skirtiems bilietams, kurie "lauks" jų Klaipėdos koncertų salėje, Klaipėdos valstybiniame muzikiniame, dramos ir lėlių teatruose. Geranoriški miestiečiai noriai dėjo pinigus į "laukiančio bilieto" dėžutę ir gyrė iniciatyvą.

"Puiki iniciatyva, nes tikrai yra vaikų, kurie galbūt labai nori, tačiau negali apsilankyti koncerte ar spektaklyje todėl, kad šie renginiai yra brangūs. Ne kiekviena šeima, auginanti keletą vaikų, gali sau leisti kultūrines pramogas. Tad džiugu, kad "laukiančio bilieto" iniciatyva sudaro sąlygas miestiečiams prisidėti prie jaunimo kultūrinio švietimo", - sakė Vaidotas Macijauskas.

"Klaipėdos jaunimo simfoninio orkestro koncertas, Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žodžiai įkvėpė norą prisidėti prie "laukiančio bilieto" inciatyvos. Juk kartais net tokia nedidelė parama kaip nupirkas bilietas į koncertą ar nupirka kompaktinė plokštelė kam nors gali tapti tiltu į meno ir kūrybos pasaulį", - sakė Gintaras.

"Manau, kad jaunimas yra ta žmonių grupė, kuriai reikia skirti ypatingą dėmesį, nes jauni žmonės yra smalsūs ir norintys daug ką pamatyti, tačiau biudžetas, kuriuo jie disponuoja, yra kuklus. "Laukiančio bilieto" iniciatyva puiki galimybė prisidėti prie jaunų žmonių ugdymo, skatinanti juos pažinti platų meno pasaulį: tiek dramos, tiek muzikos. Maloniai nustebino ir jaunųjų muzikų  Klaipėdos jaunimo simfoninio orkestro pasirodymas. Beje tik šiandien sužinojau, kad tok kolektyvas yra mūsų mieste", - sakė Jurgita.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga antrus metus dalyvavo "laukiančio bilieto" paramos koncerte. "Manau, kad mūsų jaunimui yra būtina lankyti Klaipėdos teatruose, Koncertų salėje, pamatyti ir išgirsti čia vykstančius renginius. Manau, kad ne vieną tai įkvėps pasirinkti menininko kelią. Todėl su džiaugsmu remiu šį projektą", - sakė J. Sąlyga.

Įspūdingą dviejų dalių koncerto "Nubusk pasikeitęs" programą, kurioje skambėjo J. Naujalio, L. van Bethoveno, N. Sinkevičiūtės kūriniai ir lietuviškų filmų muzika, klausytojams pristatė  Ričardo Šumilos vadovaujamas Klaipėdos jaunimo simfoninis orkestras, suburtas iš Eduarado Balsio menų gimnazijos ir Stasio Šimkaus konservatorijos ugdytinių. Kartu su jaunuoliais scenoje koncertavo solistas Petras Vyšniauskas, operos solistai Šarūnas Šapalas, Viktorija Miškūnaitė, akordeonistas Nerijus Bakula, kanklininkė Aistė Bružaitė, kamerinis choras "Aidija".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder