Laima Vaikulė gerbėjams dovanoja savo dainą

Laima Vaikulė gerbėjams dovanoja savo dainą

Šiandien (rugpjūčio 3 d.) išskirtinį koncertą „Švyturio arenoje“ Klaipėdoje surengsianti Laima Vaikulė gerbėjus nudžiugino netikėta dovana – garsioji atlikėja dovanoja savo dainą „Schastye“ („Laimė“). Specialią programą Klaipėdos miesto jubiliejaus proga ruošianti dainininkė šią dainą publikai pirmą kartą pristatė koncertuodama Kazachstane.

Laimos Vaikulės gerbėjai dainą gali išgirsti čia:

Populiari latvių aktorė, dainininkė ir choreografė Laima Vaikulė pasaulinę šlovę pelnė su ypač populiariomis dainomis „Vernisazh“, „Charley“, „Skripach Na Kryshe“ ir kitomis. Gimusi nedideliame Latvijos miestelyje Cesis, jau būdama trejų metų Laima su šeima persikėlė gyventi į sostinę Rygą. Čia jaunoji Laima atrado muzikos ir šokio pasaulį. Būdama 12 metų būsimoji žvaigždė dalyvavo pirmame jaunųjų dainininkų konkurse, kur neliko nepastebėta.

Nepaisant noro tapti dainininke, baigusi vidurinę mokyklą Laima pasirinko medicinos studijas ir rimtai planavo tapti chirurge. Rimti mokslai nesutrukdė siekti svajonės – Laima pradėjo dainuoti su grupe, kuri reguliariai koncertavo Rygos naktiniuose klubuose ir restoranuose. Be to, dainininkė reguliariai dalyvavo daugelyje svarbiausių Europos muzikos festivalių ir konkursų. Vienas svarbiausių Laimos Vaikulės laimėjimų buvo triumfas „Bratislavská Lýra 87“ konkurse, kuriame dainininkei atiteko pagrindinis prizas – „Auksinė lyra“.

Devintame dešimtmetyje Laima įstojo į prestižinį Maskvos teatro menų institutą (GITIS), kur tapo diplomuota aktore ir režisiere. Pirmosios didžiulės sėkmės muzikos scenoje Laima Vaikulė sulaukė devinto dešimtmečio viduryje, kai pradėjo bendradarbiauti su vienu žymiausiu Latvijos kompozitorių Raimondsu Paulsu ir Rusijos poetu ir dainų tekstų autoriumi Ilya Rezniku.

Laima Vaikulė, kartu su R.Paulsu, yra grandiozinio muzikos festivalio „Jurmala“ įkūrėja ir organizatorė. 1996m. už didžiulį indėlį vystant Latvijos muzikos kultūrą Laima Vaikulė buvo oficialiai apdovanota specialiu „Grand Prix“ apdovanojimu.

Bilietus į vienintelį Laimos Vaikulės koncertą dar galite įsigyti visose BILIETAI LT kasose ir internetu. Daugiau informacijos svetainėje www.bilietai.lt.

Vienintelį Laimos Vaikulės šou „Švyturio arenoje“ organizuoja didžiausia Vidurio ir Rytų Europoje koncertinė agentūra „Makroconcert“. Daugiau informacijos ieškokite interneto svetainėje www.makroconcert.lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder