Klaipėdiečiams - chorinės muzikos koncertas

Klaipėdiečiams - chorinės muzikos koncertas

Klaipėdiečiai chorinės muzikos gerbėjai maloniai kviečiami paklausyti koncerto "Akmenėlis turi šaltą širdį". Jame galingai ir darniai prabils septynios dešimtys valstybinio choro "Vilnius" ir Klaipėdos choro "Aukuras" artistų balsų. Diriguos minėtų kolektyvų vadovai Artūras Dambrauskas ir Alfonsas Vildžiūnas.

Šis spalio 19 dieną, trečiadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje vyksiantis renginys skiriamas kompozitoriaus Juliaus Juzeliūno 100-mečiui.

Tai buvo viena iškiliausių lietuvių kultūros asmenybių, savo gyvenime ir veikloje suderinusi pilietinę pareigą ir kūrėjo pašaukimą. J. Juzeliūnas dainavo kartu su tauta tūkstantiniuose choruose Sajūdžio laikais, jo balsas tvirtai skambėjo mitinguose, pasisakant už Lietuvos nepriklausomybę, o ranka dažnai rašydavo natas ne tik chorinės, bet ir simfoninės, kamerinės bei vokalinės muzikos partitūrose. Jis buvo gerbiamas kompozicijos pedagogas ir teoretikas, dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje išugdęs daugiau nei 40 kompozitorių. Pats mokėsi Kauno konservatorijoje pas Juozą Gruodį, iš kurio perimtus kūrybinius principus toliau įgyvendino savo darbuose.

Koncerto "Akmenėlis turi šaltą širdį" programoje išsiskleis skambanti lietuvių chorinės muzikos istorija - paties J. Juzeliūno, jo mokytojo J. Gruodžio bei jo mokinių Antano Rekašiaus, Vytauto Laurušo, Mindaugo Urbaičio, Onutės Narbutaitės, Ryčio Mažulio, Vaclovo Augustino, Nomedos Valančiūtės chorinės kompozicijos. Skirtingo kūrybinio braižo autorių programą vienys lietuviškoji gija, pasireiškianti kaip jausmo santūrumas, pagarba gimtajam kraštui, jo istorijai ir gamtai.

Viename interviu Vaclovas Augustinas yra sakęs: "Didžiausia choro vertybė yra žanro grynumas: dainavimas~a cappella~geros akustikos erdvėje." Šiame koncerte klaipėdiečiai tikrai galės tuo įsitikinti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder