Klaipėdiečiai kūrė Monikos Linkytės suknelę

Klaipėdiečiai kūrė Monikos Linkytės suknelę

Šiandien uostamiesčio gyventojai turėjo galimybę pabendrauti bei įsiamžinti su šių metų „Eurovizijos“ dalyviais Vaidu Baumila ir Monika Linkyte. „Herkaus galerijoje“ susirinkę dainininkų gerbėjai buvo pakviesti iš mėgstamos spalvos medžiagos skiautės iškirpti po žiedlapį. Juk vėliau iš populiariausios spalvos žiedlapių bus siuvama M. Linkytės suknelė, kuria mergina pasipuoš Europos dainų konkurse.

Suknelės kūrėjai yra mados namų „Kristi Andress“ dizaineriai Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko. Jų kūriniai – tai klasikos ir romantikos sintezė bei švelnumo, šviesos ir griežtų, švarių linijų kontrastas. Rankų darbas bei smulkios detalės – taip pat vienas pagrindinių „Kristi Andress“ skiriamųjų bruožų. Taigi turbūt ne veltui suknelės žiedlapiais tapsiančios medžiagos skiautės šiandien keliauja per visą Lietuvą (Klaipėdą, Panevėžį ir Vilnių) ir kviečia dainininkų gerbėjus savo rankų darbu prisidėti prie suknelės gamybos.

„Tiesiog tikimės, kad visi galime susivienyti dėl gražaus bendro tikslo. Tikimės, kad taip įkvėpsime Monikos suknelei geros energijos“, - kalbėjo K. Kalinauskaitė. Dera pabrėžti, kad ši suknelė dėl dar nematyto skaičiaus drabužio kūrėjų gali tapti rekordininke. Juk pirmoje stotelėje, Klaipėdoje, po žiedpalį iškirpo jau daugiau nei 50 žmonių.

Paklaustas, kokios spalvos jo nuomone turėtų būti M. Linkytės suknelė, dainininkas V. Baumila sakė, kad „Ji, visų pirma, turėtų atspindėti dainos nuotaiką – linksmą ir netgi šiek tiek lengvabūdišką. Žinoma, gerąja prasme.“ Tuomet vaikinas buvo paskatintas prisidėti prie bendražygės suknelės kūrimo. Todėl jis iškirpo žydrą žiedlapį, o pati M. Linkytė – žalsvą.

Raginama pasvarstyti, kiek žiedlapių visos akcijos metu bus iškirpta, mergina juokėsi, kad tikrai bus tiek, kad suknelė nebūtų peršviečiama. V. Baumila taip pat juokavo: „Jei kas po suknele matysis, tai tik tai, kas turėjo matytis.“

Renginyje taip pat apsilankė ir legendinis Lietuvos krepšininkas Aurelijus

Žukauskas. Prieš iškirpdamas žiedlapį, jis inspiravo jaunuolius, pasidalinęs savo patirtimi: „Tuomet, kai rinktinės pirmoji stotelė buvo Klaipėda, kurioje vyko komandos išleistuvės, mes laimėjome auksą. Todėl aš linkiu Monikai ir Vaidui, kad Vienoje jie pasiektų taip pat puikų rezulatą.“

Apie dainininkų savijautą, artėjant „Eurovizijai“, M. Linkytė pasakojo, kad nemiga jos kol kas nekankina. Tačiau kiekviena diena yra tikrai intensyvi dėl repeticijų - juk jie lanko vokalo, režisūros pamokas. V. Baumila pridūrė, kad per dieną repeticijoms skiria 2 – 4 val. Kitu metu jie ilsisi ir valgo. Nenuostabu, juk visai netrukus, gegužės 12 d., Austrijos sostinėje Vienoje, puikiems rezultatams pasiekti jiems prireiks išties daug energijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder