Karolis Rupkus pristato pamirštam astronautui skirtą dainą

Karolis Rupkus pristato pamirštam astronautui skirtą dainą

Indie muzikos atlikėjas Karolis Rupkus pristato dainą, sukurtą pamirštam žmonijos astronautui bei muzikinį vaizdo klipą, skirtą savo vietos šioje žemėje nerandantiems žmonėms.

Praėjusiais metais debiutinį albumą „Camera“ išleidęs K. Rupkus šią savaitę pristatė antrąjį albumo singlą pavadinimu „Lost Astronaut“. Įdomu tai, jog šios dainos atsiradimą įkvėpė žmonijos atmintyje išdilusi astronauto Maiklo Kolinso (Michael Collins) istorija. 

M. Kolinsas buvo trečiasis astronautas legendinėje „Apollo 11“ ekspedicijoje, kurios metu kiti du kosminio ekipažo nariai Neilas Armstrongas (Neil Armstrong) bei Edvinas Oldrinas (Edwin Aldrin) pirmą kartą žmonijos istorijoje išsilaipino mėnulyje.

M. Kolinsas buvo šios ekspedicijos komandinio modulio pilotas. Jo užduotis buvo sėkmingai nuskraidinti astronautų komandą iki mėnulio bei modulyje „Columbia“ sulaukti jų grįžtančių nuo žemės palydovo paviršiaus. Tad M. Kolinsui taip ir nebuvo lemta padėti savojo žingsnio mėnulyje.

Nepaisant to, kad šio astronauto indėlis į šios ekspedicijos sėkmę buvo gana svarus, prisimenant pirmąjį žmogaus išsilaipinimą mėnulyje, M. Kolinso pavardė minima nedažnai.

„Šis žmogus tapo pirmuoju toliausiai nuo žemės nutolusiu „solo“ astronautu. Būtent šios ekspedicijos metu, kol visas pasaulis stebėjo pirmuosius Arsmtrongo ir Aldrino žingsnius mėnulyje, Kolinsas dreifavo orbitoje be jokio radijo ryšio su žeme. Perskaičius šią istoriją galvoje susidėliojo fantastinė muzikinė pasaka, apie mėnulyje pasiklydusį pamirštą astronautą ir jo priverstinę vienatvę“, - mintimis apie dainos gimimą dalinosi K. Rupkus.

Nors kūrinio „Lost Astronaut“ atsiradimo istorija turi kosminių dulkių kvapą, dainos vaizdo klipas transliuoja daug žemiškesnę žinutę. Nespalvotas, įstabiais Lietuvos pajūrio vaizdais praturtintas klipas, pasak jo kūrėjų, pasakoja apie ne vienam šios planetos žmogui gerai pažįstamą būseną.

„Nors šis vaizdo klipas palieka nemažai vietos vaizduotei ir interpretacijoms, visgi pagrindinė jo mintis – žmogaus savęs paieškos. Juk šioje planetoje tikrai ne kiekvienam pavyksta surasti savo būties prasmę. Veiklą, žmogų, jausmą ar kitą dalyką, kurį galėtum laikyti savo pagrindu po kojomis. Kai kas prasmės neranda visą gyvenimą ir visuomet sukasi ratu nuolat kažko ieškodamas. Panašiai, kaip kūrinyje apdainuotas „pamestas“ astronautas, besisukantis aplink mėnulį, vis mėgindamas pagauti radijo signalą iš žemės“, - teigė dainos autorius.

Klipą režisavo pats K. Rupkus, filmavimo darbų ėmėsi operatoriai Marius Špakauskas bei Egidijus Jankauskas, o pagrindinius vaidmenis klipe atliko aktoriai Adomas Jazilionis bei Simona Pargaliauskaitė.

Pasak K. Rupkaus, „Lost Astronaut“ yra paskutinis oficialus singlas iš jo debiutinio albumo. Jau šį pavasarį muzikos kūrėjas iš Klaipėdos ketina pradėti įrašinėti antrąjį savo studijinį albumą.

„Lost Astronaut“ dainos vaizdo klipas:

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder