Jurga Šeduikytė: "Meilė - švariausia žmogaus emocija"

Jurga Šeduikytė: "Meilė - švariausia žmogaus emocija"

Dešimtmetį scenoje švenčianti dainininkė Jurga Šeduikytė pristato jautrią ir nuogą meilės dainą „Tavo krante“, mokosi planuoti dieną nuo ryto iki vakaro ir laukia greito susitikimo su publika naujausio albumo „Giliai vandeny” pristatymo koncertuose.

Naujausia Jurgos daina „Tavo krante“ žavi balso švelnumu, tais mielais krištolo karoliukų žaidimais, primenančiais šios atlikėjos kūrybinį etapą, kai gimė vienas jos hitų „Saulė vandeny“.

„Švelnumas lydi meilę arba jos ilgesį. Ši daina yra apie susitaikymą su tuo, ko negali pakeisti, apie praradimo jausmą, apvalytą laiko. Man ji yra šilta ir lengva, kaip paskutiniai saulės spinduliai, kurių ruduo negaili. Taip pat tai – meilės daina, jautri ir nuoga. Džiaugiuosi, kad šios temos dainų albume „Giliai vandeny“ yra ne viena. Man meilė – gražiausia ir švariausia žmogaus emocija“, – sako J. Šeduikytė.

Romantiškai atlikėjai rudens melancholija neatima rankų, atvirkščiai, – dabar atėjo geriausias laikas pristatyti tai, ką naujo sukūrė, perdėlioti ateities planus. „Tai vidinės ramybės laikas, tiek gamtoje, tiek mano viduje: visada rudenį atsisuku į savo aplinką, užbaigiu numestus darbus. Šis ruduo sutapo su sūnaus Ado pirmąja klase, tad teko išmokti planuoti dieną nuo ankstyvo ryto iki vakaro“, - šypsodamasi pasakoja Jurga.

Netrukus populiarios dainininkės laukia naujojo albumo „Giliai vandeny“ pristatymo koncertų virtinė. Įžvelgiama, kad tai bus „senosios“ Jurgos sugrįžimas su ypač gera programa.

„Nuo pirmojo mano albumo prabėgo lygiai 10 metų, tad į dainas stengiausi pažiūrėti iš laiko perspektyvos, atsakyti sau, kas pasikeitė, ką radau. Stengsiuosi tuo pasidalinti su publika, kurios dėka galėjau ieškoti savęs, eidama muzikos keliu“, – teigia J. Šeduikytė.

Jos albumo pristatymo koncertai įvyks: spalio 15 d. – Vilniaus Kongresų rūmuose, spalio 22 d. – Klaipėdos Koncertų salėje, spalio 23 d. – Šiaulių salėje „Saulė“, spalio 24 d. – Kauno Kultūros centre „Girstutis“, spalio 30 d. – Panevėžio Bendruomenių rūmuose. Bilietus platina „Bilietų pasaulis“.

O jau šį sekmadienį, 17 val. įvyks visiškai neįtikėtinas Jurgos pasirodymas vaikams madingoje sostinės vaikų kavinėje „Kukumuku“! Jo metu J. Šeduikytė atliks įvairių savo kūrybos etapų dainas, taip pat ir kelias naujausias, pabendraus su gerbėjais, papasakos apie kūrybą, nuoširdžiai atsakys į visus klausimus ir pasitikrins, kaip šiandien jos muziką priima tie, kurie niekada nemeluoja.

„Vaikai yra publika, su kuria užsimirštu. Jie šoka, kai paprašai, klausosi, jei jiems gražu, bėgioja, jei dainoje yra energijos užtaisas. Visada mielai dalinuosi su jais savo dainomis, visuomet po tokių susitikimų viduje išlieka švaros jausmas. Ir taip, man labai svarbu, kad jie pirmieji išgirstų naujas dainas“, – sako J. Šeduikytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder